Nieuwe Release: Fonkie Tuur – Pimp

Fonkie Tuur oftewel Mike Claeys zette zijn eerste muzikale stappen als scratchende DJ in het Gentse uitgaansleven. Op 25-jarige leeftijd startte hij zijn rapcarriëre toen hij met enkele vrienden de groep “Over D’ijzers” oprichtte, en songs schreef als daar zijn “recht uit de greppe”.


Toegegeven, niet echt namen waar je internationale hiphop-charts mee haalt. Maar goed, een verdienstelijke poging was het wel. Na ongeveer evenveel muzikale projecten te hebben doorlopen als er rijmwoorden in een gemiddelde rapsong zitten, gooit Claeys het na 15 jaar succesvol heersen over de Meetjeslandse rapscene over een andere boeg (hij werd oa. “Meetjeslander van het jaar” met “Ode aan het Meetjesland” en haalde de halve finale van de Nekka-wedstrijd). Hij besloot in 2015 om deel te nemen aan Belgium’s Got Talent met het nerdy typetje Fonkie Tuur. Hij liet de concurrentie huilend achter in de voorrondes en de tv-auditie. Karen Damen loste een waterval aan superlatieven: gedurfd, goed gevonden, origineel, goede tekst, verrassend, ik heb hier niets slecht over te zeggen. En nu is Fonkie Tuur back… En hoe? als “Pimp”!
Fonkie Tuur rapt zoals niemand rapt. Hij krijgt uiterst bevallige dames zo ver dat ze meespelen in zijn videoclip, en met hem de jacuzzi induiken. Fonkie Tuur is onderhuids zo Fonkie als de gitaar van Nile Rodgers in zijn beste disco-dagen. Hapklare rhymes en onnavolgbare swag. Een stijl om van te smullen, ongezien in de lage landen. Puur natuur – nooit niet zuur – klasse persoon – toppie gebuur.

Luister & download Pimp van Fonky Tuur op
https://itun.es/be/4O0Cab?i=1081297468

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here