Nieuwe Release: Dietwin de jodelaar – ‘Bier, Bier, Bier’

Wat mij nu overkomt heb ik nog nooit meegemaakt. Ze staan mij buiten op te wachten alsof het de koning is die ze over de vloer krijgen. Voor een optreden zijn er al een massa selfies genomen. Echt, straf bier!”, zegt Dietwin de jodelaar. Aanleiding voor het hernieuwde succes van de Vlaamse jodelkoning is de nieuwe single ‘Bier, Bier, Bier’. “Ik was te gast op een feest, samen met een 100-tal genodigden. De sfeer zat er goed in, het bier vloeide rijkelijk, maar plotseling was het vat af. De hele menigte begon te roepen; ‘wij willen bier, geef ons bier’ en zo is mijn nieuwe partyknaller ontstaan. Ik heb de tekst geschreven en we hebben niet alleen een Duitse, maar ook een Engelse versie opgenomen”, zegt de man met de lederhosen enthousiast.

Populair

Met een straatlengte voorsprong is Dietwin de jodelaar onze bekendste jodelende medemens. Zijn doortochten in o.a. Man Bijt Hond, de shows van Bart Peeters en nog een rits tv-programma’s, hebben gezorgd voor zijn bekendheid. “Waarom mijn zelfgebrouwen, superstraf jodelbier met veel partyschuim het goed doet bij het studerende volkje? Wel, het geheim zit hem in het catchy refrein. Hierdoor stijgt het liedje snel naar je hoofd, Dankzij de herhaling werkt het verslavend.

De Wout Van Aert van het jodelen heeft z’n zaakjes goed op orde. Een volle agenda, leuke optredens en actes de présence en groeiende interesse uit het buitenland bezorgen Dietwin mooie dagen. “Mijn eerste, grote succes was een paar jaar geleden. Toen werd ‘Jodeladie Hiep Hiep Hiep’ een meezinger, dankzij o.a. Peter Van de Veiredie het speelde en waardoor het terechtkwam in studentenmiddens. Als ik zie wat voor positieve reacties ‘Bier, Bier, Bier’ krijgt, dan denk ik dat het opnieuw dezelfde richting uitgaat. Het mooie is, dat het nu veel breder gaat. Vorige week op de MENT-opnames zong iedereen mijn single mee. Het zijn dus niet alleen de studenten. Overal waar ik kom wordt er gezongen en stroomt de tapkraan. Of het nu op een plaatselijk Oktoberfest is, een studentenbal, een schlagerfeest of op de cyclocross, feit is dat de mensen mij graag zien toekomen, Ik geniet daarvan met volle teugen!”

Bier, Bier, Bier’ van Dietwin de jodelaar is beschikbaar in een Duitse en Engelse versie. Je kan de single kopen op iTunes of beluisteren via streaming.

Heb je zelf jodelskills? Test ze dan even uit samen met Dietwin de jodelaar die op z’n website tekst en uitleg geeft over hoe je moet jodelen. Surf naar www.dietwindejodelaar.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.