Nieuwe Release: De Geest – Zeeland

De Geest is de Limburgse band rond zanger en tekstschrijver Geert Vanloffelt , einde 2013 opgericht.  Na de singles ‘Stapelgek’ en ‘Gisteren’, beiden in eigen beheer, volgt het eerste succes. ‘Maan’ wordt getekend bij Mostiko/CNR en bereikt de eerste plaats in de Vlaamse Ultratop.

“In de liefde heb ik een roekeloos  parcours achter de rug . Ik ben er niet fier op. Maar het leverde me wel inspiratie voor songs als ‘Gisteren’, ‘Zeeland’ of ‘Hartslag’. Dus het was de ervaring meer dan waard.”
Er volgen drie nominaties voor Radio2 Zomerhit (Doorbraak, Groep en Song van het Jaar) . Ondanks grote concurrentie van onder meer ‘Een Ster’ van Stan van Samang blijkt ‘Maan’ de meest gedraaide Nederlandstalige productie van 2015 op Radio 2 te zijn. De passages in TV-programma’s als ‘Peter Live’ (met Regi), ‘Vlaanderen Feest’ en ‘Zomerhit’ zorgen ervoor dat De Geest een populaire live-act wordt. Het debuutalbum dat op 10 november 2017 verscheen zorgde meteen voor de definitieve doorbraak van deze sympathieke band en frontman.

De nieuwe single ‘Zeeland’ is opnieuw een intiem en ingetogen nummer zoals alleen Geert het kan brengen, een erg aanstekelijk walsje dat je meteen goedgezind het weekend doet inmijmeren. “Zeeland” verschijnt als digitale download en via streaming en kan uiteraard ook worden teruggevonden op het (fysieke en digitale) debuutalbum ‘De Geest’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.