Nieuwe komische fictiereeks van Philippe Geubels

Philippe Geubels
©Telenet

Philippe Geubels is zijn vrouw kwijt. Althans, dat is toch het geval in Geub, een nieuwe fictiereeks van Eén gemaakt door Woestijnvis die vanaf 5 april te zien zal zijn via Play en Play More van Telenet en in het najaar op Eén.. Daarin gaat de vrouw van een fictieve Philippe Geubels er vandoor met de dertig jaar oudere charismatische Nederlander William Van Bronkhorst. Naast pensioengerechtigd, is William ook een bijna té sympathieke man die onmogelijk kwaad te krijgen lijkt. Al houdt dat Philippe niet tegen om geregeld toch eens een poging te ondernemen.

Philippe Geubels
©Telenet

Vlaanderens populairste komiek valt vernederd en depressief terug op zijn moeder Sonja. Die staat hem bij met raad en peptalk, maar ook vooral met wasmanden gestreken goed. Verder bestaat Philippes entourage uit zijn vaste technicus Dikke Dirk en zijn beste vriend Pannenkoek. Zij doen wat ze kunnen om Philippe terug vrolijk te krijgen. Maar veel is dat helaas niet. Ook manager Johnny Braeckman lijdt onder Philippes liefdesverdriet. Door alle persoonlijke tegenslagen begint de carrière van Philippe te haperen en Johnny doet er alles aan om zijn goudhaantje terug een beetje op te blinken.

Tussen de huilbuien door, beseft Philippe echter wel dat hij na twaalf jaar huwelijk eindelijk nog eens van het vrijgezellenleven kan profiteren. Die pogingen verlopen helaas een pak minder vlot dan hij en zijn entourage hadden gehoopt.

Philippe Geubels
©Telenet

Philippe Geubels vertolkt vanzelfsprekend de hoofdrol in Geub. De Nederlandse acteur Derek De Lint speelt William, de charmante tegenpool van Philippe. Jonas Geirnaert leent zijn (gruwelijk gecoiffeerde) kop en zijn komisch talent voor de rol van manager. Moeder en vrouw worden gespeeld door respectievelijk Vera Van Dooren en Kyoko Scholiers. In de rol van Dikke Dirk en Pannenkoek schitteren Flor Decleir en Joris Hessels. Bijrollen zijn weggelegd voor Erik Van Looy, Ellen Petri, Carry Goossens, de woordvoerder van De Ideale Wereld, Roger De Vlaeminck, Sam van De Kotmadam, Julie Mahieu en Tom Boonen.

Jan Dircksens, Jan Reymen en Humo-cartoonist Jeroom Snelders schreven samen het scenario. De regie is in handen van Mathias De Neve en Philippe Geubels zorgt voor het droogkomische millimeterwerk. Geub wordt geproduceerd door Woestijnvis en Eén, in samenwerking met Pretpraters.

Bekijk hier de trailer van Geub

Geub zal vanaf 5 april volledig beschikbaar zijn op Play en Play More van Telenet. De reeks komt in het najaar ook op Eén. In Nederland wordt Geub vanaf half april uitgezonden door RTL Nederland en zal daar ook beschikbaar zijn op Videoland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.