Nieuw seizoen Topdokters bij VIER: dit zijn de 9 dokters

topdokters
©VIER

Wanneer het leven aan een zijden draadje hangt, maken topdokters het verschil tussen leven en dood. Vanaf maandag 28 januari nemen negen nieuwe dokters, met elk hun eigen medische specialiteit, de kijker mee achter de schermen van hun fascinerende beroep en hun drukke privéleven in het zesde seizoen van Topdokters. Ook dit seizoen heeft de reeks weer een waaier aan karakters, maar drie dingen hebben ze gemeen: de passie om te innoveren, te inspireren en te motiveren. De dokters zijn dr. Eva Van Braeckel (longarts), prof. dr. Marc Gewillig (kindercardioloog), dr. Ann Vandenbroucke (geriater), prof. dr. Frank Plasschaert (kinderorthopedist), prof. dr. Johan Bellemans (knie- en sportchirurg & hoofd medische staf BOIC), prof. dr. Karel Decaestecker (roboturoloog), prof. dr. Ann Smeets (borstchirurg), dr. Luc Stockx (interventioneel radioloog) en prof. dr. Gwen Swennen (aangezichtschirurg).

Dit jaar springen onder andere de innoverende technieken in het oog. Van een uroloog die levende niertransplantaties met de robot uitvoert en een interventieradioloog die via een draadje in de lies bloedklonters uit de hersenen haalt tot een aangezichtschirurg die een Virtual Reality-installatie ontwikkelt om zijn nieuwe instrumenten te presenteren, alles komt aan bod. Ook de relatief nieuwe discipline geriatrie wordt dit seizoen belicht en niet enkel topdokters staan centraal, want ook topsporters komen op consultatie.

Samenwerking met Rode Kruis-Vlaanderen

Topdokters redden elke dag levens, vaak op de meest spectaculaire manieren. Maar ook de Vlaming komt al eens in een benarde, soms zelfs levensgevaarlijke situatie terecht en moet dan in staat zijn om levens te redden. En dat is precies waar Rode Kruis-Vlaanderen, expert terzake wanneer het gaat over eerste hulp, voor zorgt tijdens het reclameblok van Topdokters. Aan de hand van hilarische, lichtjes van de pot gerukte filmpjes worden verschillende benarde situaties (hevige bloeding, verslikking, zware brandwonde, …) getoond. De kijkers leren welke eerstehulptechnieken je moet toepassen om op zo’n moment te helpen, misschien zelfs een leven te redden.

Topdokters – Vanaf 28 januari elke maandagavond om 20.35 op VIER


De dokters op een rijtje

Dr. Eva Van Braeckel – longarts, UZ Gent

Topdokters
©VIER

Prof. dr. Marc Gewillig – kindercardioloog, UZ Leuven

topdokters
©VIER

Dr. Ann Vandenbroucke – geriater, AZ Damiaan Oostende

topdokters
©VIER

Prof. dr. Frank Plasschaert – kinderorthopedist, UZ Gent en AZ Sint-Jan in Brugge

topdokters
©VIER

Prof. dr. Johan Bellemans – knie- en sportchirurg, ZOL Genk

topdokters
©VIER

Prof. dr. Karel Decaestecker – roboturoloog, UZ Gent

topdokters
©VIER

Prof. dr. Ann Smeets – borstchirurg, UZ Leuven

topdokters
©VIER

Dr. Luc Stockx – interventioneel radioloog, ZOL Genk

topdokters
©VIER

Prof. dr. Gwen Swennen – aangezichtschirurg, AZ Sint-Jan Brugge

topdokters
©VIER

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.