Nieuw in Antwerpen: MESA – de wereld op je bord

MESA

Op 22 september opent MESA, een restaurant waar het sharen van smaken uit alle windhoeken centraal staat. Alle gerechten zijn geïnspireerd op de ‘Tastes of the World’ keuken van Tomorrowland: authentieke recepten uit de hele wereld, samengebracht tot één unieke smaakbeleving. Michiel De Bruyn stelde met de bezielers van Tomorrowland, Manu & Michiel Beers, de kaart samen. Thomas Snijders, Laurens Sijssens en Peter Kawaki leiden de keukenbrigade, de cocktailkaart werd uitgewerkt door Paul Morel en Senna Meloni zorgt voor een warme verwelkoming als gastvrouw. Het interieur van MESA werd uitgetekend door Dieter Vander Velpen Architects en door het creatief team van Tomorrowland. Reserveren voor een tafeltje bij MESA kan via de website mesa.world. Proeven van de cocktails kan aan de bar zonder reservatie.

In de bruisende Sint- Adries wijk in Antwerpen, op een boogscheut van de Nationalestraat, de Kaaien en de Grote Markt vind je MESA. Een restaurant waar je proeft van de wereld in een bijzondere setting gecreëerd door het team van Tomorrowland. MESA is ontstaan uit passie voor reizen, lekker eten en mensen samen brengen én dat is net wat je voelt en proeft bij MESA.

Architect Dieter Vander Velpen, die ook de aanpalende Tomorrowland kantoren in de Oude Rijkswachtkazerne ontwierp, bedacht een natuurlijke en gezellige look & feel voor MESA, waar iedereen zich thuis voelt. De benedenverdieping werd uitgehold om meer hoogte te creëren waardoor de ruimte heel luchtig wordt. Voor de aankleding werden er duurzame materialen gebruikt met een tijdloze en stijlvolle uitstraling.

Dé absolute eyecatcher, waar je oog metéén op valt wanneer je binnenkomt, is de dubbelhoge barkast die helemaal tot aan de nok loopt. De bar werd vervaardigd uit vintage eik, gerecupereerd uit oude treinwagons en is een uniek stuk. Aan de muur hangt een grote blauwstaal gesneden wereldkaart.

Achteraan in het restaurant kijk je uit op een patio met een groen sculptuur, ontworpen door landschapsarchitect Jan Bleys. Deze dient als een buffer tussen het restaurant MESA en de kantoren van Tomorrowland. Op de eerste verdieping schuif je aan aan de ‘Chef’s Table’, met zicht op de smeedijzeren open keuken.

Veel van de designelementen in MESA zijn van de hand van het creatief team van Tomorrowland. Zo worden onder andere de Tomorrowland x Staub cocottes gebruikt om de gerechten in te serveren en werd het servies in samenwerking met Studio Mattes uit Herk-de-Stad ontworpen.

Ook in de keuken tref je smaken, geuren en kleuren van de wereld. Chefs Thomas Snijders, Laurens Sijssens, Peter Kawaki en creatieve chef Michiel De Bruyn creëerden heerlijke gerechten uit de vier windstreken, geïnspireerd op de ‘Tastes of the World’ keuken van Tomorrowland.

Op de MESA menukaart vind je gerechten uit twaalf verschillende landen, bereid met ingrediënten afkomstig van gepassioneerde telers, boeren en producenten, volgens marktaanbod en met respect voor de traditionele bereidingswijze.

Voor de ceviche werd er naar Peru gereisd om er ter plaatse de authentieke manier van klaarmaken te leren. De gerechten zijn gemaakt om te delen dus je bestelt een sharing menu per tafel en vanaf vier personen. Je deelt 4 gerechten aan 55 € per persoon, 3 gerechten aan 45 euro per persoon.

Op het menu vind je onder andere Taco de Pastor (Mexico), Mjadra – een gerecht met zeebaars uit Libanon, gevulde aubergine (Frankrijk), gerookte Oosterscheldepaling (Nederland), pittige pijlinktvis met padron pepers uit Spanje en gamba’s waar ze in Indië jaloers op zouden zijn. Als dessert: Chocolade Sao Tomé (Brazilië) en Amalfi Citroen (Italië).

Bij de gerechten kan je proeven van een matching cocktail. Mixologist Paul Morel ontwikkelde bij de gerechten een cocktail die door het smaakpallet perfect paart bij het eten. Zo zal bij Secret Garden, een Peruaanse ceviche een Pisco Sour (7,5 euro) worden geserveerd.

De bar is daarenboven vanaf 21 uur – zonder reservatie – open voor gasten die willen komen proeven van de MESA cocktails.   Reserveren bij MESA voor lunch of diner kan vanaf 4 personen. Alle sharing gerechten zijn gemaakt om met 4 personen of meer te delen.

In de zaal versterkt gastvrouw Senna Meloni elk gerecht met een uitgelezen, internationaal wijnaanbod, cocktails en mocktails en een ongedwongen aanpak.

MESA telt in totaal 50 couverts.

Praktisch

Mesa

Kloosterstraat 99

2000 Antwerpen
Reserveren kan via de website https://mesa.world/

Instagram: mesaantwerp

Facebook: MesaAntwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.