Nieuw Boek: Zeik en het lijk op de dijk – Herman Brusselmans

Er ligt een lijk op de dijk, dat sporen draagt van een hard voorwerp en is aangevreten door de vogels. Wat is hier in godsnaam aan de hand? Wel is duidelijk dat het slachtoffer, een onopvallende zestiger, op een criminele wijze werd omgebracht. De Moordbrigade van Gent, onder leiding van Commissaris Übertrut, en met de inspecteurs Zeik, El Bazaz, Compas en Broekgat, buigt zich over de kwestie.

De Moordbrigade van Gent vraagt zich af wie de moordenaar is én ook wat de beste methode is om die vuige misdadiger te vatten. Zullen de inspecteurs en hun baas het aankunnen om de aap uit de mouw te lokken?

‘Zeik en het lijk op de dijk’ is na de vorige literaire thrilers ‘Zeik’ en ‘Zeik en de moord op de poetsvrouw van Hugo Claus’ ook weer een schot in de roos.De spanning wordt haast ondraaglijk, de personages worden verder uitgediept, de plot zit ingenieus in elkaar en de uitkomst is heel verrassend.

Uitgeverij Prometheus – € 17,95

Over Zeik (2014):

‘Een vintage Brusselmans. Zeik is een absurdistische whodunit die herinneringen oproept aan zowel Don Quichot als inspector Clouseau. Nimmer las ik een thriller waarin alles zo als een zwerende vinger klopte.’ – NRC Handelsblad ****

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.