Nieuw Boek: Van aria tot beat – Muzikanten over de essentie van muziek (bestel je BOEK hier!)

Van aria tot beat
©Uitgeverij Houtekiet

Geen kunstvorm brengt zoveel mensen samen als muziek. Iedereen koestert de liedjes, platen of groepen waar hij van houdt, alleen kan niemand precies uitleggen waaróm. Waarom doet een specifieke combinatie van geluiden iets met ons – en waarom soms totaal niet?

Om dat mysterie op te helderen ging journalist Tim F. Van der Mensbrugghe een jaar lang aankloppen bij muzikanten met de vraag: ‘Wat is muziek?’ De interviews verschenen als reeks in De Morgen, op basis van de gesprekken maakte fotograaf Tom Lagast telkens een passend portret.  De muzikanten kwamen uit heel diverse genres – van folk tot techno, van opera tot post-metal.  Ieder had zijn eigen kijk op muziek. Sommigen hadden er lang over nagedacht, anderen antwoordden puur op instinct.

Ondanks die verscheidenheid kwam er toch een rode draad naar boven: goede muziek is niet wat technisch perfect is gespeeld, maar wat je ráákt.

Tim F. Van der Mensbrugghe is freelancejournalist. Zijn reportages verschijnen vooral in De Morgen.  Daarnaast is hij al een leven lang bezeten door muziek – niet als beoefenaar, wel als luisteraar. Hij groeide op met de synthpop van de jaren tachtig, om vervolgens de progressive rock van de jaren zeventig te ontdekken. Sindsdien lust hij alle genres.

Tom Lagast is fotograaf en werkt nu zo’n 20 jaar voor reclamebureaus, bedrijven, krant en tijdschrift zoalsDe Morgen en Weekend Knack. In Van aria tot beat komen zijn passies muziek en fotografie samen.

Van aria tot beat is een uitgave van Houtekiet.

ISBN  978 90 8924 687 5

Prijs  € 22,99

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.