Nieuw Boek: Smart Cities! (bestel hem hier!)

Hoe ziet de ideale stad eruit?

Hoe slim zijn onze Vlaamse en Nederlandse steden?

Wonen we binnen twintig jaar allemaal in slimme steden?

Wat enkele decennia geleden nog pure sciencefiction leek, is vandaag werkelijkheid. Drones, virtuele realiteit en 3D-printers vinden stilaan hun plaats in het alledaagse leven. Ook het stadsbeeld verandert grondig door ontwikkelingen in mobiliteit, architectuur, energievoorziening of veiligheid.

Maar zijn die vernieuwingen onveranderlijk positief? Hoe kunnen we steden leefbaar houden nu ze groter en moeilijker te beheersen worden dan ooit tevoren? Hoe weeg je pakweg de nood aan veiligheid af tegenover die aan technologische privacy? Dit boek bevat een overzicht van hoe technologie ingrijpt in ons stadsbeeld, wat daarbij verkeerd kan gaan, en wat we kunnen doen om horrorscenario’s te voorkomen.

Smart cities toont aan dat we een balans moeten vinden tussen de mogelijkheden en valkuilen die technologie met zich meebrengt. Daarbij biedt het een multidisciplinaire insiderskijk op de ontwikkelingen die op ons afkomen, van architectuur tot sociologie, ICT en slim overheidsbeleid. 

Pieter Ballon is communicatiewetenschapper, historicus en expert in slimme stadsprojecten in binnen- en buitenland. Hij is professor aan de VUB en directeur bij iMinds, waar hij verantwoordelijk is voor de smart city-activiteiten in Vlaanderen en Brussel.

Pieter Ballon

ISBN  9789401429382

Paperback

200 pagina’s

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here