Nieuw Boek: Schaduwliefde van Bob Van Laerhoven (bestel je boek hier!)

Bob Van Laerhoven
©VBKU

Waarom kunnen mensen zo wreed tegen elkaar zijn? In zijn zoektocht naar antwoorden concentreert Bob Van Laerhoven zich op individuen, maar op de achtergrond schemeren ideologieën, religies en politieke structuren door.

Op confronterende wijze neemt de auteur ons in tien verhalen mee naar verschillende landen en tijdperken, met als rode draad de destructieve gevolgen van onze hartstochten: van het hedendaagse Syrië tot Algerije in de jaren vijftig, van de burgeroorlog in Liberia in de jaren negentig tot de opstand in Belgisch Congo in de jaren zestig.

De tien verhalen belichten de schaduwkant van de liefde die de brandstof vormt voor onze gewelddadigheid, innerlijke eenzaamheid en gulzige ego’s.

Bob Van Laerhoven schreef vijfenveertig boeken.  In 2007 won hij met  De Wraak van Baudelaire de Knack Hercule Poirot Poirot Prijs.  De verhalen uit Schaduwliefde verschenen eerder in de Amerikaanse bundels Dangerous Obsessions en Heart Fever.  Na Italiaanse, Franse, Spaanse, Zweedse, Poolse en Portugese vertalingen verschijnen ze nu in het Nederlands.

Schaduwliefde is een uitgave van Houtekiet. ISBN 9789089247742. Prijs  € 21,99. E-book ISBN 9789089247759.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.