Nieuw Boek: Frank Raes – Het uur van de waarheid

Frank Raes, gezicht en gastheer van Extra Time op Canvas, schrijft al vele jaren voetbalcolumns voor Het Nieuwsblad en De Standaard. Deze nieuwe bundeling bevat zijn meest rake bijdragen, en bewijst dat het spectrum van de voetbalcommentator heel breed is. Raes laat zijn licht schijnen over onder meer het geheim van de Bosuil, het mysterie van het thuisvoordeel, de schoonheid van FC Barcelona, de terugkeer van Mbark Boussoufa, het genie van Rik Coppens, de gevolgen van een aanslag in Moskou of de decadente groei van de transfermarkt. Daarnaast schetst  hij eigenzinnige portretten van Andrea Pirlo, Victor Vaquez, Eric Gerets, Sepp Blatter of Gianni Infantino.

Vanzelfsprekend komen de uitzonderlijke generatie van de Rode Duivels en de bijhorende hype rond de nationale ploeg ook ruim aan bod, want Raes was een bevoorrecht toeschouwer tijdens de laatste WK-campagne en de aanloop naar het EK in Frankrijk. Thibaut Courtois, Vincent Kompany, Kevin De Bruyne, Eden Hazard… ze passeren allemaal de revue in Het uur van de waarheid. De analyses zijn soms scherp maar Raes schrijft altijd met veel kennis van zaken en doopt zijn pen in een cocktail van ironie en voetbalromantiek.

Frank Raes begon zijn carrière in 1980 bij Radio 1. In 1988 maakte hij zijn overstap naar de tv-sportredactie. Als presentator, commentator, reportagemaker en eindredacteur groeide hij uit tot een van de meest gerespecteerde sportjournalisten in Vlaanderen. Hij presenteerde Sport op Zaterdag, Sportmiddag, Sport Extra, De Jaren van Verstand, Niet te Wissen en was meer dan tien jaar lang het vaste gezicht van Sportweekend. Frank maakte als live-commentator 7 WK’s en 6 EK’s mee. Hij won driemaal de Sportpersprijs en heeft er ondertussen zo ongeveer 2500 interviews opzitten. Momenteel presenteert Frank Raes het succesvolle Extra Time. Hij publiceerde onder meer De flits van Ronaldinho, Een hart voor voetbal, Het lijden van de spits, Kompany en de gouden generatie en is coauteur van Ik Rik, de ultieme Rik Coppens-biografie (met Karel Michiels).

Het uur van de waarheid is een uitgave van Houtekiet. ISBN 9789089244819. Prijs € 19,99. Verschijnt ook als e-book ISBN 9789089244826. Prijs € 13,99.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.