Nieuw Boek: Eet als een expert – het wat, waarom en hoe van een gezond eetpatroon

De voedingsindustrie houdt ons voor de gek met misleidende etiketten en verkeerde claims van fabrieksproducten. Ook online is er veel onjuiste informatie over voedsel te vinden; de superfoods (van gojibessen tot groene smoothies) vliegen ons om de oren, maar wat is nu écht gezond?

De Gezondheidsraad in Nederland heeft in 2015 de Richtlijnen Goede Voeding gepubliceerd. Hoe om te gaan met deze, soms ingewikkelde, richtlijnen? Hoe zorgen we ervoor dat we op een verantwoorde manier toch lekker, eenvoudig en gevarieerd kunnen blijven eten?

Diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers van het bij een breed publiek zeer populaire en gewaardeerde online platform I’m a Foodieanalyseren in Eet als een expert de zin en onzin van de voedselhypes en vertalen de nieuwe Richtlijnen Goede Voeding naar haalbare adviezen, praktische recepten en handige weekschema’s. Ze laten zien waarom iets gezond is, welke producten daarbij horen en wat je ermee kunt koken. Dit boek maakt wetenschap lekker!

Ir. Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van blogplatform I’m a Foodie. Samen met collega-wetenschappers heeft ze Eet als een expert geschreven. Berkenpas is werkzaam als klinisch diëtist en voedingswetenschapper bij het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Marijke Berkenpas is beschikbaar voor interviews. 

Auteurs: Marijke Berkenpas, Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit
Prijs: € 19,99
Verschijningsdatum: 31 mei 2016
ISBN: 9789021561523

Kosmos Uitgevers

www.iamafoodie.nl  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.