Nieuw Boek: De dag dat ik de Tour verloor (bestel je BOEK hier!)

Ik werd omver gereden door een auto, onvoorstelbaar. Anders had ik zeker gewonnen.’


Op dinsdag 19 juli 1977 wilde Lucien Van Impe een gooi doen naar zijn tweede opeenvolgende Tourzege. Zijn plan leek te gaan lukken op weg naar L’Alpe D’Huez. Maar toen sloeg het noodlot toe: Lucien werd aangereden door een auto van de Franse televisie. Vanaf dat moment waren er alleen maar vragen: was dit brute pech, of was er sprake van een complot?

In deze bloedstollende sportthriller gaat Lucien Van Impe nu, 40 jaar na het voorval, op zoek naar antwoorden. Hij beleeft die 19de juli opnieuw, van minuut tot minuut. En hij praat met de hoofdrolspelers van toen: hoe herinneren zij die dag? Een spannende vertelling, vol koersheroïek.

Die hoofdrolspelers zijn:

Christiaan Van de Gehuchte: “onze Chris”, zijn maatje, maar die dag uit de auto gezet, René Dillen: ploegmaat en kamergenoot van Lucien, Rita: vrouw van Lucien, Joop Zoetemelk, Hennie Kuiper en Bernard Thévenet: Lucien zijn grootste concurrenten tijdens die Tour. Daniël Pautrat: televisiester van TF1, Patrick De Falvard: passagier in de aanrijdende wagen, Frédéric Anglade: mecanicien bij Lejeune-BP, Henri Anglade: sportdirecteur, Robert Janssens en Roger De Maertelaere: sportjournalisten uit de jaren’70, Maarten Meirhaeghe: sportdokter Lotto-Soudal en Guy Dobbelaere: UCI-commissaris

Diep in mij brandde nog altijd de woede om het onrecht dat me die zomer was aange- daan, ik zag nog altijd de auto naast mij, ik hoorde nog altijd de mensen daar in de gracht. Ik hoorde de tranen van Rita door de telefoon, de tranen van mijn kinderen, van mijn moeder, van mere. – Lucien Van Impe –

Het boek ‘De dag dat ik de Tour verloor’ is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 19,99 euro. Voor meer info: http://www.borgerhoff-lamberigts.be

Verschijningsdatum: 3 juni 2017

Technische kenmerken:

Titel: De dag dat ik de Tour verloor Auteur: Lucien Van Impe en Filip Osselaer Formaat: 150 x 230 mm – softcover Aantal pagina’s: 208 Prijs: 19,95 euro ISBN: 9789089317537

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.