Nieuw Boek: Blokker – Hoe het imperium de familie ontglipt (bestel je BOEK hier!)

Na drie opeenvolgende jaren van miljoenenverliezen heeft Blokker Holding zijn imperium moeten ontmantelen. Leen Bakker, Xenos, Big Bazar, Intertoys – alle formules worden verkocht. Alleen Blokker, waar het in 1896 allemaal mee begon, blijft over. Maar ook die winkelketen lijdt aanzienlijke verliezen. Met hun lijfspreuk ‘eerst plicht, dan genoegen’ hebben de broers Jaap en Ab Blokker de 43 winkels van hun vader sinds 1975 weten uit te bouwen tot een internationaal detailhandelsconcern met drieduizend winkels.

Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen? Waar is het uiteindelijk misgegaan? En hoe kon na de dood van Jaap in 2011 binnen de familie een machtsstrijd ontstaan, waardoor de leiding van het bedrijf voor het eerst in handen kwam van een  buitenstaander? In Blokker reconstrueren financieel journalisten Teri van der Heijden en Barbara Rijlaarsdam stap voor stap de neergang van de grootste huishoudwinkel van Nederland en België. Ze spraken met tientallen betrokkenen en konden evenzoveel interne documenten inzien, waardoor zij een unieke inkijk kunnen geven in het vermaarde Blokker-concern.

Rijlaarsdam en Van der Heijden (c) Ruud Pos 2017 ZWART-WIT

‘Meeslepend, leerzaam drama over een in de eigen geschiedenis gevangen familiebedrijf.’ – Jeroen Smit, schrijver van De prooi en Het drama Ahold

TERI VAN DER HEIJDEN (1987) is journalist voor NRC Handelsblad. Ze schreef spraakmakende verhalen over ABN AMRO, deed verslag van verschillende grote faillissementen en de overnamestrijd om Telegraaf Media Groep. In 2015 werd ze  genomineerd voor de Citi Journalistic Excellence Award.

BARBARA RIJLAARSDAM (1985), ook journalist voor NRC Handelsblad, schrijft sinds 2011 voor het economiekatern over de Nederlandse detailhandel. Aandachtsgebieden zijn zieltogende winkelbedrijven en faillissementen in de retail.

19 april 2018 • ca. € 20,– • paperback • geïllustreerd • ca. 264 blz. • isbn 978 90 263 4120 5 • omslagontwerp dps • e-book ca. € 12,99 •

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.