Home NIEUWS CD / DVD / BOEK Nieuw album van Bakermat – The Ringmaster

Nieuw album van Bakermat – The Ringmaster

©bfcc

Op vrijdag 9 oktober verschijnt het nieuwe album van Bakermat: The Ringmaster. Op het album zijn tien tracks te vinden, waaronder de reeds eerder verschenen singles Partystarter, Trouble, Learn To Lose en Under The Sun. Ook de zomerhit Baianá, met meer dan 100 miljoen streams en Goud en Platina status in Frankrijk, ontbreekt niet. Baianá is ook opgenomen als één van de officiële soundtracks van EA SPORTS FIFA21 waardoor hij nu via de console en PC bij gamers over de hele wereld te horen zal zijn. Tegelijkertijd met het album wordt een nieuwe videoclip rondom de single Bad Dreams uitgebracht.

Op The Ringmaster bewijst Bakermat dat hij niet in een hokje is te plaatsen en laat hij zijn muzikale veelzijdigheid horen. Bakermat presenteert een mix van pop, rock, soul en jazz, overgoten met zijn eigen stijl: “Ik heb het album The Ringmaster gemaakt om mijn diversiteit als producer te laten zien. Ik wil het idee tegenspreken dat artiesten zich binnen een album aan één genre of stijl moeten houden om er één geheel van te maken. De nummers op mijn album hebben onderling een groot verschil in tempo en emotie, maar allemaal dezelfde sound en mijn liefde voor live instrumenten en melodie komen er duidelijk in naar voren. Het album is net zoals het leven een aaneenschakeling van emoties en ik hoop dat luisteraars energie krijgen van de vrolijke platen en troost vinden in de droevige.”

De titel The Ringmaster is niet voor niets gekozen: “Circus is een groot thema geweest in mijn hele carrière. Ik draag het circusjasje op het podium, heb mijn radioshow Bakermat Presents The Circus en geef verschillende feesten met circusthema over de hele wereld. Het circus heeft een symbolische waarde voor mij. Het is een plek waar verschillende stijlen, emoties, vaardigheden en optredens onder één dak plaatsvinden. Een plek waar diversiteit gevierd wordt. Je kunt lachen om een clown, geraakt worden door een acrobatische act of betoverd worden door een goochelaar en dat allemaal in één show. Met dit album ben ik The Ringmaster van mijn eigen circus.  Ik hoop dat het veel verschillende emoties losmaakt bij luisteraars.”

Tegelijk met het album lanceert Bakermat de officiële video bij de nieuwe single Bad Dreams feat. 7Chariot. Sinds de release van het eerste albumnummer Partystarter, zijn alle singles voorzien van animatievideo’s. Elke video gaat over ‘het leven’ van Matt Baker, het geanimeerde alter ego van Bakermat. De beelden geven een kijkje in de muzikale verhalen van Baker en zijn onderdeel van een groter geheel. Bakermat voegt eraan toe: “Elk avontuur is verbonden met de muziek en teksten. Volgend jaar kunnen fans de juiste volgorde van alle video’s tot nu toe raden en dan hun eigen verhaal over de betekenis, en de theorie daarachter, presenteren.”

Voor het album zocht Bakermat overigens samenwerking met meer artiesten. Albert Gold is te horen op Trouble en GoldFord op Good For Me. Op Learn To Lose is een aandeel weggelegd voor Alex Clare en Kidda is te horen op Under The Sun. Emily Lind & BRÅVES leveren een bijdrage aan Spotless Mind en Savannah Jeffreys aan Out Of Control.

Tracklist: Bakermat – The Ringmaster

  • Trouble (feat. Albert Gold)
  • Pretty Little Jaguar
  • Good For Me (feat. GoldFord)
  • Baianá
  • Learn To Lose (feat. Alex Clare)
  • Under The Sun (with Kidda)
  • Partystarter
  • Spotless Mind (feat. Emily Lind & BRÅVES)
  • Bad Dreams (feat. 7Chariot)
  • Out Of Control (feat. Savannah Jeffreys)

Read more

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Mobiele versie afsluiten