Nieuw Album: Luc Steeno – De Zomer Van Je Leven (bestel je CD hier!)

Luc Steeno

Iets meer dan 4 jaar na het verschijnen van z’n recentste album ligt er vandaag opnieuw een kersvers album van Luc Steeno in de winkelrekken te pronken. “De Zomer Van Je Leven“, een dubbelalbum met op CD1 alle singles die Luc de voorbije 4 jaar uitbracht zoals bijvoorbeeld “De Zomer Van Je Leven“, “Kijk Me Niet Zo Aan“, “Hoe Doe Je Dat?” en “Onder De Zon” maar ook enkele nieuwe songs zoals het wondermooie “Mijn Alles“, nieuwe single voor dit najaar.

Luc SteenoZoals velen wellicht wel weten draagt Luc Spanje in z’n hart, sinds 20 jaar brengt hij er nagenoeg al z’n vakanties door. Luc houdt van het Spaanse klimaat, de taal, de mensen, het eten en de muziek. Niet verwonderlijk dus dat Luc de voorbije jaren telkens opteerde voor een zomersingle met Spaanse invloeden, ze zijn ‘m werkelijk op het lijf geschreven. Voor dit nieuwe album werkte Luc nauw samen met producer Phil Sterman en song- en tekstschrijvers John Terra, Geert Vanloffelt, Bart Herman, Daniël Ditmar en Susy Baels.

Luc’s nieuwe album herbergt ook een 2de schijfje, een bonus CD, met daarop 14 Spaanstalige zomerhits. “Om de kopers van m’n album nog wat meer onder te dompelen in de Spaanse sfeer zit er bij dit album ook een 2de schijfje waarop ik 14 leuke Spaanse zomerhits heb geselecteerd. Stuk voor stuk nummers die me in vakantiestemming brengen of waarvan ik simpelweg vrolijk en blij word. Ik hoop de mensen op deze manier wat van m’n liefde voor Spanje door te kunnen geven”, aldus de zanger.

Volgend jaar staat Luc 30 jaar op de planken, een gebeurtenis die uiteraard niet onopgemerkt voorbij zal gaan en die ongetwijfeld gepaard zal gaan met een nieuw album… u bent bij deze gerustgesteld, het volgende album zal geen 4 jaar op zich laten wachten!

De Zomer Van Je Leven” van Luc Steeno is sinds vandaag verkrijgbaar in de betere platen- en boekhandel en in uw warenhuis. Digitaal kan het album worden teruggevonden op o.a. iTunes, Apple Music, Spotify en Deezer.


Interview TellMeMore Media.

Wij spraken met Luc Steeno en stelde hem enkele vragen:

Wat is de belangrijkste inspiratie geweest voor dit album ?

De mix van bewerkingen van Spaanstalige songs en de nieuwe originele songs van John Terra vond ik persoonlijk erg leuk. M’n album bevat op deze manier nummers van Vlaamse en Spaanse origine, mooi verdeeld. Net zoals ik m’n tijd in het leven ook zoveel mogelijk probeer te verdelen tussen Vlaanderen en Spanje.

Uit voorliefde voor je favoriete land Spanje, met welke Spaanse artiest zou je graag een duet opnemen.

Ik volg de carrière van David Bisbal van nogal dichtbij, mocht ik ooit de vraag krijgen een duet met hem te zingen dan zou ik daar niet over moeten twijfelen.

Je bent als artiest al zolang bezig, met een hart voor je fans, wat is voor jou het mooiste moment uit je carrière.

Ik heb al zoveel mooie momenten mogen meemaken, o.a. m’n eerst gouden plaat, m’n eerst hit, optreden voor Boudewijn en Fabiola, deelname aan Het Huis Van Wantrouwen, en nog zoveel meer leuke dingen. Ik kan er moeilijk wat uit kiezen.

Welke boodschap zou je graag mee willen geven aan je fans of collega’s.

Mijn boodschap aan de mensen : Doe de dingen die je graag doet! Jaag je dromen na en probeer van je hobby je beroep te maken.

Bonusvraag: Er wordt gespeculeerd dat Vlaamse Artiesten een come-back van ’10 Om Te Zien’ zeker zien zitten. Hoe sta jij hier tegenover en is dat ook jou wens.

Uiteraard, ik denk dat elke Vlaamse artiest dit graag zou willen, mezelf incluis. Er zijn weinig of geen programma’s op TV waarin Vlaamse muziek voldoende aan bod komt, opnieuw een muziekprogramma als Tien Om Te Zien lanceren op Nationale TV zou onze sector absoluut deugd doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.