Nasrien Cnops, Annemie Ramaekers en Ketnet-wrapster Sarah Mouhamou op Bilzen Mysteries.

©Upstars

Met 25.000 bezoekers in het eerste jaar en hoge quoteringen en waarderingscijfers van de bezoekers, deed de Limburgse belevingsattractie Bilzen Mysteries het als nieuwkomer bijzonder goed in z’n eerste jaar. “Onze bezoekers zijn onze beste ambassadeurs. Dankzij hun mond-tot-mondreclame groeit de belangstelling en die positieve lijn wordt dit najaar verder doorgetrokken tijdens onze unieke BV-nimfenavonden, waar we mediavrouwen Nasrien CnopsAnnemie Ramaekers en Ketnet-wrapster Sarah Mouhamou voor strikten. Zij ondergaan een make-over en worden nimfen, exact zoals je ze ziet in onze actieve Bilzen Mysteries-belevingsfilm. We halen de bezoekers uit hun tablet-concentratie en als ze opkijken zien ze een bekende nimf verschijnen. Annemie Ramaekers bijt de spits af op 31 oktober. Nasrien Cnops komt 17 november langs en Ketnet-wrapster Sarah Mouhamou begroeten we in december. Alle details over deze actie vind je op de website www.bilzenmysteries.be. Hoe jouw ticket reserveren? Boek gewoon een Bilzen Mysteries-ticket voor de dag van jouw keuze en ontmoet jouw favoriete BV-nimf!”

Met Bilzen Mysteries heeft Limburg er het voorbije jaar een toeristische topattractie bijgekregen. Meer dan 25.000 mensen wandelden rondom de prachtige Landcommanderij Alden Biesen en gingen op in de unieke belevingsfilm, waarin Jan Decleir in de rol van de Heer van Biesen kruipt en de bezoekers gidst doorheen de 800 jaar geschiedenis van het kasteel en zijn omgeving.

Na de septemberbreak, is Bilzen Mysteries klaar om op vrijdag-, zaterdag-, zondag- en maandagavond, en dagelijks tijdens de herfst- en kerstvakantie, de bezoekers  opnieuw massaal te verwelkomen. Het Bilzen Mysteries najaar wordt bijzonder, want net als in de film, verwelkomt de attractie tijdens de bv-nimfenavonden echte nimfen! Mediavrouwen Annemie Ramaekers, Nasrien Cnops en Ketnet-wrapster Sarah Mouhamou zullen hiervoor de make-over naar nimf ondergaan.

©Upstars

Annemie Ramaekers, een volbloed Limburgse, heeft er alvast veel zin in: “Ik herinner mij dat ik als kind werd meegenomen naar de iconische plek van de Landcommanderij Alden Biesen. Wij kwamen hier met ons gezin naar de landbouwdagen. Toen ik de vraag kreeg om nimf te zijn, heb ik niet getwijfeld. Geef toe, wie wil er nou geen nimf zijn, verheven worden en eeuwig jong blijven? Da’s toch een droom van elke vrouw. Wij denken vaak dat we naar Antwerpen of Gent moeten gaan om mooie socio-culturele en historische dingen te kunnen zien, maar dat is dikke zever. Het gebeurt hier, bij ons in Limburg. Als Maasmechelse dacht ik: ik neem mijn twee oudste zonen van 12 en 14 mee. Zij zijn net als ik niet meteen fan van de lessen geschiedenis op school, maar toen we op Bilzen Mysteries toekwamen, waren ze direct gecharmeerd door de tablet die ze in hun handen kregen. Ik zag het dat ze, net als ik, direct opgingen in het verhaal dat verteld wordt door een schitterende Jan Decleir. Voor we het doorhadden, waren we een uur en twintig minuten verder. We hebben ons geweldig geamuseerd.

De eerste bv-nimfenavond op Bilzen Mysteries mét Annemie Ramaekers, vindt plaats op 31 oktober, de tweede avond met Nasrien Cnops, vindt plaats op 17 november en net als Annemie kijkt de Vlaams-Brabantse uit naar haar doortocht. “Ik loop niet dagelijks als nimf rond in mijn huiskamer, maar voor Bilzen Mysteries doe ik dat graag. Voor het mijn nimfenavond is, ga ik de attractie doen, samen met mijn partner en ons gezin. Ik wil het meegemaakt hebben en in het verhaal zitten wanneer ik de mensen verwelkom op mijn avond. Uiteraard maak ik dan ook tijd voor selfies en handtekeningen. Da’s geen probleem.

De Bilzen Mysteries nimfenavonden worden in december afgesloten door Ketnet-wrapster Sarah Mouhamou. “Een meisjesdroom die uitkomt, want nimf spelen lijkt me super tof en net als Annemie en Nasrien, mag ik ook de kindjes die op zoek gaan naar de drie lichtjes trakteren op een verrassing. De jongens krijgen een riddermasker en de meisjes krijgen een toffe bloemendiadeem mee naar huis.

Praktisch

Het belevingsparcours van ‘Bilzen Mysteries’ duurt ongeveer één uur en is toegankelijk van zonsondergang tot middernacht, tijdens de zomermaanden tot 1 uur ’s nachts. De attractie is tijdens de vakantieperiodes elke dag geopend. Buiten de vakantieperiodes vindt Bilzen Mysteries plaats op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag. Groepen en bedrijven kunnen de attractie beleven op dinsdag, woensdag en donderdag door vooraf te reserveren. Lore Swennen: “De exacte openingsuren en alle praktische info, zijn terug te vinden op onze website www.bilzenmysteries.be. We starten als het donker wordt en in de wintermaanden is dat behoorlijk vroeg. Om teleurstelling te vermijden adviseren wij iedereen om tickets op voorhand online te bestellen, want volzet is volzet. Zeker voor de BV-nimfenavonden kan je er best op tijd bij zijn.

www.bilzenmysteries.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.