Na Natalia ook Bart Peeters in tranen in The Voice van Vlaanderen

©medialaan

OP VRIJDAG 8 APRIL 2016 OM 20.35 BIJ VTM

Meer dan een miljoen kijkers – 1.006.877 om precies te zijn zagen Natalia vorige week een traantje wegpinken in The Voice van Vlaanderen. En ook in de tweede Battle-aflevering laaien de emoties hoog op. Deze keer houdt coach Bart Peeters het niet droog bij de hartverscheurende keuzes die hij moet maken. Welke talenten mogen door naar de liveshows en van wie moeten de coaches afscheid nemen?

De tweede Battles worden afgetrapt door team Natalia. Met Julie (25, Antwerpen) en Dana (24,Kapellen) zet zij de krachtige rockstem en de power voice uit haar team samen op het podium. “En dat vraagt om een powerful nummer”, aldus Natalia. Julie en Dana zorgen voor vuurwerk met Cryin’ van Aerosmith, al klinkt dat nummer hen totaal niet bekend in de oren. “Soms zijn twee talenten zo goed dat je niet weet wie je moet kiezen”, besluit Natalia.

Naomy (20, Brussel) en Sandra (21, Aalst) zijn als tweede aan zet. Een keuze die door de dames niet bepaald enthousiast wordt onthaald. “Ik wou niet tegen Sandra battelen, want we zijn echt goede vrienden”, klinkt het bij Naomy. En ook het nummer dat coach Koen Wauters heeft uitgekozen – Sugar van Robin Schulz – wordt vooral voor Sandra een uitdaging. Zeker wanneer Koen de toonaard tijdens de workshop alsmaar hoger legt… Durven de dames zich helemaal te smijten op het podium?

De eerste Battle uit team Bart wordt vrijdag wél op gejuich onthaald. “Ik heb in mijn team twee lieve jongedames met een countrysnik in hun stem”, kondigt Bart aan. En dus laat hij Yana (19,Erembodegem) en Nele (25, Antwerpen) tegen elkaar battelen. Dat doen ze volgens hun coach op een song van één van de beste zangeressen ter wereld: Lonestar van Norah Jones. Net voor ze het podium op moet, slaat bij Yana echter de paniek toe…

De benjamin uit zijn team vs. de fervente bluesfanaat. Dat is de Battle die coach Bent in gedachten heeft. Voor Olivia (18, Deurne) en Timur (28, Aarschot) koos Bent een absolute klassieker: Summer Wine van Nancy Sinatra & Lee Hazlewood. Geen evidente opdracht, zo blijkt uit de workshops. “Ik zou willen dat jullie niet staan alsof jullie op een begrafenis zijn en vol respect naar de kist kijken. We zijn over een verleidelijke en spannende situatie bezig”, klinkt het bij de coach. Kunnen Olivia en Timur hun gêne opzijzetten op het podium en zich helemaal inleven in het nummer?

Voor zijn tweede Battle wil coach Koen voor “de dikste shit ambiance van alle Battles” zorgen. Hij stuurt twee mannen uit zijn team, Tim (30, Merksem) en Simon (25, Gent), samen het podium op om Hey Ya! van Outkast  te brengen. Eén van de all-time favourites van An Lemmens, maar een keuze die bij Tim de zenuwen doet stijgen. De mannen zullen uit hun schulp moeten komen, want er wordt van hen ook een echte choreo – mét bijpassende outfit – verwacht.

De afsluiter van de tweede Battles komt van team Bart. En voor deze week heeft de coach iets erg bijzonders in gedachten. Soulzangers Robin Desmet (18, Izegem) zal battelen tegen de operastem van Leen (36, Zwalm). “Jullie hebben allebei een klok van een stem, op een andere manier”, klinkt het. Die klok van een stem zullen ze moeten gebruiken in een bijzondere versie van Robbie Williams’ grootste hit: Angels. Het resultaat blaast iedereen omver en laat coach Bart met wateroogjes achter… Wie neemt hij mee naar de liveshows?

thevoicevanvlaanderen.be              facebookThe Voice van Vlaanderen                Twitter#tvvv

De volledige afleveringen van The Voice van Vlaanderen kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.