Musical ‘Grease’ beleeft succesvolle première

Prachtige oldtimers, enthousiaste cheerleaders, heerlijke onion rings, verse slices pizza, knapperige popcorn, aangepaste muziek, strakke jeans, leren jekkers, vetkuiven én een premièrepubliek dat er duidelijk veel zin in had. De sterren stonden meer dan gunstig voor een swingende première van de hitmusical Grease gisterenavond in Stadsschouwburg Antwerpen en die kregen de mensen dan ook! Na afloop niets dan lachende gezichten, jeukende dansbenen en open doekjes voor Helle Vanderheyden en Matthew Michel, die schitteren als (lees: zijn) Sandy & Danny in deze bruisende Vlaamse versie van de onverslijtbare feel good-klassieker. Het moge duidelijk zijn: Grease is still the word! ‘Grease’ speelt nog tot en met 13 maart in Stadsschouwburg Antwerpen en op 15 en 16 april in Capitole Gent. Tickets en info: www.musichall.be

Sfeerbeelden ‘Grease’ @ Stadsschouwburg Antwerpen

Acht jaar na de vorige Vlaamse versie, brengen Music Hall en Stage Entertainment Nederland dé onsterfelijke hitmusical ‘Grease’ terug naar Antwerpen en Gent. Hoewel hij al dateert van 1972 en de iconische film met Olivia Newton-John en John Travolta uitkwam in 1978, is ‘Grease’ nog altijd een absolute publiekslieveling. Het romantische verhaal van Sandy en Danny, en natuurlijk klassieke songs als ‘You’re The One That I Want’, ‘Hopelessly Devoted To You’, ‘Summer Nights’ en ‘Sandy’ – in deze productie in aanstekelijke Nederlandstalige versies – doen het publiek nog steeds dromen, dat werd gisterenavond nog maar eens bewezen op de première van ‘Grease’ in Stadsschouwburg Antwerpen.

Een hele rits BV’s, waaronder Charlotte Leysen, Kobe Van Herwegen, Nicole & Hugo, Ghost Rockers, Moora Vander Veken, Peter Bulckaen en Isabelle A spaarden hun lof niet én hadden zich voor de gelegenheid zelfs helemaal in Grease-style uitgedost. Ook Sasha Rosen en Davy Gilles, die 8 jaar geleden de rollen van Sandy & Danny vertolkten en hun liefde voor elkaar in deze productie zagen ontluiken, kwamen met veel plezier naar hun “opvolgers” Helle en Matthew kijken. Een zingende en dansende Jo Hens, die zich vol overgave in de rol van de coole Kenickie stort, verbaasde niet enkel zichzelf gisterenavond, ook zijn Familie-collega Peter Bulckaen en Johan Verstreken kwamen danig onder de indruk van zijn prestatie. Charlotte Campion zet overtuigend de ruige Rizzo neer en vult perfect het Vlaamse viertal aan dat schittert in de hoofdrollen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.