Music Hall Classics klaar voor indrukwekkend seizoen ’16/’17

Ballet- en operaliefhebbers mogen zich verheugen op ‘Aïda’, ‘De Notenkraker’, ‘De IXe Symfonie’ en ‘Het Zwanenmeer’

Met ‘Aïda’, ‘De Notenkraker’, ‘De IXe Symfonie’ en ‘Het Zwanenmeer’, staat Music Hall Classics ook volgend seizoen weer garant voor toegankelijke, maar kwaliteitsvolle en gereputeerde klassieke producties. Deze tot de verbeelding sprekende titels, worden gebracht door internationale gezelschappen en de absolute top onder de solisten. Ballet- en operaliefhebbers kunnen dus op beide oren slapen, want Music Hall Classics is klaar voor een indrukwekkend seizoen ’16/’17. Voor het volledige programma, surf naar: www.musichall.be


AÏDA
Met deze opera in vier akten zette Giuseppe Verdi één van de allermooiste liefdesverhalen ooit op muziek. De Egyptische veldheer Radames voert zijn troepen naar de overwinning in de oorlog tegen Ethiopië. Uit erkentelijkheid biedt de farao hem de hand van zijn dochter Amneris aan. Maar Radames is al verliefd op Aïda, één van Amneris slavinnen en heimelijk een Ethiopische prinses. Een tragedie is onvermijdelijk wanneer Radames aan Aïda zijn militaire strategie vertelt. Amneris komt dit te weten en verraadt het liefdespaar. Het passionele, gedoemde liefdesverhaal, Verdi’s hartverscheurend mooie muziek en de indrukwekkende Triomfscène, maken van ‘Aïda’ een niet te missen opera.

11/11/16 – 20u – Ethias Theater Hasselt
12/11/16 – 20u – Stadsschouwburg Antwerpen
13/11/16 – 15u – Capitole Gent

Meer info & reservaties

DE NOTENKRAKER
De Notenkraker is hét ultieme kerstverhaal op muziek van Pjotr Tsjaikovski en vertelt het verhaal van een meisje, Clara Staalboom. Op kerstavond ontvangt zij een notenkrakerpop. In haar droom komt deze pop tot leven en verandert in een prins. Clara en de prins raken al snel verliefd en zijn gelukkig, maar de prins heeft een grote vijand, de Muizenkoning. De Muizenkoning en zijn muizen veranderen de prins in een levende Notenkraker. In het gevecht met de muizen, beleven Clara en De Notenkraker allerlei avonturen. De fabuleuze muziek van Tsjaikovski, de virtuoze danspartijen, het schitterende core de ballet en het decor, maken dit prachtige ballet tot een ongeëvenaard kerstfeest voor jong en oud.

15/12/16 – 20u – Stadsschouwburg Antwerpen
17/12/16 – 20u – Ethias Theater Hasselt
18/12/16 – 15u – Capitole Gent

Meer info & reservaties

DE IXe SYMFONIE
Bijna tien jaar na de dood van de legendarische choreograaf Maurice Béjart, wordt zijn ‘IXe Symfonie’ voor het eerst in 45 jaar weer in ons land opgevoerd, begeleid door Gil Roman (Béjart Ballet Lausanne), de artistieke opvolger van het oeuvre van Béjart. Met dit ballet had Maurice Béjart geen enkele andere bedoeling dan de muziek zelf te verbeelden. De choreografie volgt trouw de muzikale bewegingen in de virtuoze Negende Symfonie van Beethoven: van angst en lijden naar hoop en vreugde, van duisternis naar licht. Een intense en bijzonder krachtige ervaring, dankzij het gecombineerde genie van Béjart en Beethoven. De wereldpremière van de ‘IXe Symfonie’ werd indertijd omschreven als ‘een revolutie in de dans’. Anno 2017 zal blijken hoe visionair Maurice Béjart wel was en hoe krachtig, indringend en actueel zijn choreografie nog steeds is. De ‘IXe Symfonie’, gebracht door meer dan 200 artiesten (dansers, muzikanten, solisten), zal ook nu weer het publiek verbazen en verrukken, en de toeschouwers tot in het diepste van hun ziel raken.

6 en 7 januari 2017 om 20u – 8 januari 2017 om 15u – Vorst Nationaal

Meer info & reservaties

HET ZWANENMEER
Het Zwanenmeer is een onsterfelijk sprookje over liefde, en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis; gesymboliseerd door de zwarte en witte zwanen Odette en Odile, die van elkaar verschillen als dag en nacht. Het sprookje voert ons naar een feeërieke wereld, waar de gedroomde liefde onmogelijk blijkt en de hoofdpersonages vluchten in hun fantastische verbeelding. Een geschiedenis waarin zowel melancholie als hoop vertegenwoordigd zijn. Liefhebbers beschouwen Het Zwanenmeer als een uniek ballet binnen de lyrische dans en één van de meest romantische verhalen die ooit op muziek zijn gezet. Dit meesterlijke stuk bevat alle rijke elementen van het romantische ballet uit de 19e eeuw en is een hoogtepunt van de klassieke dans zoals we die vandaag kennen.

07/04/17 – 20u – Capitole Gent
08/04/17 – 20u – Stadsschouwburg Antwerpen
09/04/17 – 15u – Stadsschouwburg Antwerpen

Meer info & reservaties

Tickets en info: www.musichall.be of via 0900 69 900 (€0,50/min)
Groepsboekingen: benoit.declercq@musichall.be
Kom als VIP: vip@musichall.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.