MUG-heli landt pal op autosnelweg na zwaar verkeersongeval

©Medialaan

AFLEVERING 2 VAN HELDEN VAN HIER: IN DE LUCHT OP WOENSDAG 23 NOVEMBER 2016 OM 21.15 BIJ VTM


In de tweede aflevering van Helden van Hier: In de Lucht wordt opnieuw duidelijk waar het MUG-heli team allemaal toe in staat is. Spoedarts An moet dit keer namelijk uitrukken met de MUG-helikopter voor twee mannen die gekneld zitten in een bestelwagen, die op de E40 ter hoogte van afrit Aalter tegen een vrachtwagen is gereden. Om zo dicht mogelijk bij de slachtoffers te geraken, zit er voor de heli niets anders op dan pal op de autosnelweg te landen, maar dat is geen sinecure: “Als je met de heli vertrekt naar een ongeval op de autosnelweg, weet je nooit wat je gaat aantreffen”, stelt piloot Danny.

Ook spoedarts Frida, één van de jongste leden van het team, moet zich haasten naar een kind dat White Spirit heeft gedronken. Het giftige product kan ernstige brandwonden veroorzaken en het gezin woont erg afgelegen. De helikopter is dan ook het aangewezen vervoersmiddel om snel ter plaatse te geraken.

Het team wordt ook opgeroepen voor een werkongeval op een bouwwerf. Een arbeider heeft enkele vingers verloren bij het gebruiken van een zaagmachine. “In zo’n geval is het belangrijk om de vingers op ijs naar het ziekenhuis te brengen om de kans op herstel zo groot mogelijk te maken”, vertelt spoedarts An.

Dokter Joris en verpleger Peter zetten dan weer alles op alles om een drenkeling te redden uit het water. De man reageert niet meer en het team moet meteen overgaan tot reanimatie.

vtm.be                   facebookVTM             twitter#heldenvanhier

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.