Mobile Vikings volledig in handen van MEDIALAAN

De virtuele netwerkoperator Mobile Vikings is vandaag overgenomen door MEDIALAAN, moederbedrijf van o.a. VTM en Qmusic. Deze overname werd op 4 februari 2016 goedgekeurd door de Europese Commissie (in het kader van de goedkeuring van de overname van BASE door Telenet) en op 28 januari 2016 door de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA). Na JIM Mobile heeft MEDIALAAN nu een tweede mobiel merk in portefeuille en wordt het bedrijf zo een volwaardige mobiele dienstverlener.

De overname past in het toekomstverhaal van MEDIALAAN, waarin het uitbouwen van een rechtstreekse relatie met de eindgebruiker steeds belangrijker wordt.

Peter Bossaert, CEO MEDIALAAN: “Met de goedkeuring van de Europese Commissie en de BMA kunnen we nu volop onze MEDIALAAN MOBILE poot uitbouwen. We zijn niet langer een klassieke broadcaster, maar wel een innovatief mediabedrijf dat zich inzet op én tv én radio én mobile. Een rechtstreekse relatie met kijkers, luisteraars en klanten wordt meer dan ooit belangrijk voor ons.”

Herbert Vanhove stuurt als directeur Mobile de poot MEDIALAAN Mobile aan. In die hoedanigheid leidt hij vanaf nu ook Mobile Vikings.

Herbert Vanhove: “We zijn bijzonder trots dat Mobile Vikings en MEDIALAAN de handen in elkaar kunnen slaan. Ik kijk er persoonlijk ook naar uit om samen met het Mobile Vikings team het succesverhaal van Mobile Vikings verder uit te bouwen.“


Mobile Vikings

MEDIALAAN is nu 100% eigenaar van Mobile Vikings, een mobiele dienstverlener die het netwerk van BASE gebruikt. Mobile Vikings, goed voor 245.000 leden, werd opgericht in 2009, opereert vanuit Hasselt en telt 60 werknemers. Het is een innovatief bedrijf dat via een slim community model in korte tijd sterk groeide. Citylife, één van de innovaties van Mobile Vikings waarbij men met een digitale klantenkaart kortingen of extra’s kan krijgen, zal onafhankelijk van Mobile Vikings verdergaan. Er blijft wel een belangrijke samenwerking tussen Mobile Vikings en Citylife.

JIM Mobile ook integraal naar MEDIALAAN

Het merk JIM Mobile, goed voor meer dan 200.000 klanten, werd gebouwd vanuit MEDIALAAN, maar de klantencontacten gebeuren door BASE. Die klanten worden ten laatste binnen twee jaar integraal overgenomen door MEDIALAAN.

Continuïteit voor klanten en werknemers

JIM Mobile en Mobile Vikings zullen verder bestaan als onafhankelijke merken, ieder met hun eigen producten en klantenfocus.

MEDIALAAN wordt een full MVNO

MEDIALAAN is door de overname van Mobile Vikings een light MVNO (Mobiele Virtuele Netwerk Operator) die gebruik zal maken van het netwerk van BASE. Het komende jaar zal MEDIALAAN werken aan de uitbouw van een telecom core network waarna MEDIALAAN een full MVNO wordt, voor zowel de Mobile Vikings als de JIM Mobile klanten. MEDIALAAN wordt op die manier een substantiële dienstenverlener in België naast Proximus, Mobistar, Telenet en BASE.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here