Mieke van der Weij wint de Zilveren Reissmicrofoon 2019! (NL)

Mieke van der Weij
©Omroep MAX

Vandaag werd bekendgemaakt dat presentator Mieke van der Weij de Zilveren Reissmicrofoon 2019 heeft gewonnen. De prestigieuze prijs werd in Het Ketelhuis in Amsterdam, meteen na het finale juryberaad, aan haar overhandigd.

De Zilveren Reissmicrofoon is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt. Dit jaar werd de prijs toegekend aan presentator Mieke van der Weij. Daarmee laat ze de twee andere genomineerden, De Brand in het Landhuis en Mangiare!, achter zich. De jury – bestaande uit critici en mediajournalisten van kranten, weekbladen en mediarubrieken – prijst onder andere haar prettige en inhoudsvolle manier van werken. Mieke wordt getypeerd als iemand die opvallend onopvallend al jaren haar werk doet. “Als er iemand is die zich compleet heeft losgezongen of – beter gezegd – heeft los gesproken van de oer-Nederlandse omroeppolitiek, dan is het wel Mieke van der Weij”, aldus de jury.

Mieke van der Weij presenteert elke zaterdag samen met Peter de Bie het zaterdagochtendmagazine Nieuwsweekend (Omroep MAX), is één van de vaste presentatoren van Met het Oog op Morgen (NOS) en presenteert op maandag het programma 4 de Middag (Omroep MAX).

Over de Zilveren Reissmicrofoon
De Zilveren Reissmicrofoon voor het beste radioprogramma of de beste radiomaker van het jaar werd voor het eerst uitgereikt in 1966. De prijsuitreiking wordt georganiseerd via de Stichting Nipkow. De prijs werd eerder onder meer gewonnen door de radioprogramma’s Argos (VPRO/HUMAN/VARA) en Vroege Vogels (BNNVARA).

Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.