MICHAEL KIWANUKA lanceert nieuw album ‘KIWANUKA’ (Bestel je CD/LP hier!)

MICHAEL KIWANUKA
©Universal Music NL

Het lange wachten is voorbij voor Michael Kiwanuka. Hij brengt vandaag eindelijk zijn langverwachte derde album ‘KIWANUKA’ uit en is deze week tevens begonnen aan een reeks concerten door heel Europa, waarbij hij op 26 november ook een uitverkochte AFAS Live in Amsterdam aandoet. Donderdagavond was hij te gast bij DWDD én speelde hij een intiem mini-concert voor de luisteraars van Rob Stenders’ Platenbonanza. Radio 2 NL heeft vervolgens niet één single, maar het hele album op de playlist gezet.

De promotie van het album, waarvoor hij wederom samenwerkte met de producers Danger Mouse en Inflo, was al een tijdje in volle gang. Zo werd in september al het nummer ‘You Ain’t the Problem’ uitgebracht en in de bovenstaande video zie je een livesessie van Michael voor Colors, waarbij hij een ingetogen versie van ‘Solid Ground’ laat horen.

De derde single van zijn album is ‘Hero’ en is een eerbetoon aan de helden die in het verleden wereldwijd het verschil hebben gemaakt. Grote namen als Malcolm X en Martin Luther King, maar ook muzikale helden als John Lennon en Marvin Gaye brachten verandering teweeg, maar lieten ook allen vroeg het leven. Toeval? Of is er sprake van een complot? “Hero is a song about how the gems of this world always seem to die young, and how those who are oppressed often seem to have the most to offer us,” aldus Kiwanuka over het nummer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.