Merijn Casteleyn vaste commentator Cycling Cup, Kevin De Weert analyseert wielerwedstrijden

©medialaan

De kogel is door de kerk: ex-wielrenner Kevin De Weert gaat voor VTM mee wielerwedstrijden analyseren en krijgt zo ook een plaats naast de vaste commentator van de NAPOLEON GAMES CYCLING CUP, VTM-wielerspecialist Merijn Casteleyn. Samen zullen ze live de wedstrijden becommentariëren.

Merijn Casteleyn: Ik vind het een hele eer dat Kevin naast mij zal zitten tijdens de koersen bij VTM. Hij zit er als koerskenner én koersliefhebber. Al tijdens z’n carrière kon hij de koers lézen, had hij een mening, een verstandige mening. Bovendien is hij nog geen jaar gestopt met koersen, hij kent dus perfect het reilen en zeilen binnen het profpeloton. En last but not least: doorheen de jaren heb ik hem altijd gekend als een aangename kerel, met wie het nu ook heel goed blijkt te klikken tijdens onze gesprekken over de koers”.

De twee worden bijgestaan door sportjournalisten Maarten Breckx, Soetkin Desloovere en Jan Suykens. Zij zorgen zowel voor als na de wedstrijd voor interviews en een analyse van de wedstrijd. Op woensdag 2 maart 2016 staat de eerste koers op het programma: De Grote Prijs Samyn.

CYCLING CUP

De Cycling Cup is een circuit van tien wedstrijden waarin met verschillende klassementen punten te verdienen zijn, zoals ook in het veldrijden. Zo is er onder meer een algemeen klassement, een ploegenklassement en een jongerenklassement. De koersen zijn strategisch gespreid over het hele wielerseizoen, vaak in de aanloop naar klassiekers, de kampioenschappen en de grote rondes.

Op 2 maart 2016 start VTM met de Grote Prijs Samyn. Daarnaast staan ook de Handzame Classic (18 maart), Heistse Pijl (4 juni), Halle-Ingooigem (22 juni), Dwars door het Hageland (5 augustus), GP Jef Scherens (21 augustus), Kampioenschap van Vlaanderen (16 september), Eurométropole Tour (2 oktober), Memorial Frank Vandenbroucke (4 oktober) en als afsluiter de Sluitingsprijs Putte-Kapellen (11 oktober) op het programma.

Alle wedstrijden zijn in Vlaanderen LIVE te volgen bij VTM.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here