Martin Garrix: The Ride ging wereldwijd in première in Tuschinski Amsterdam

©Viacom International Media Networks

Tuschinski Amsterdam was vanavond het decor voor de wereldwijde première van de MTV documentaire Martin Garrix: The Ride. Niemand minder dan Nederlands meest succesvolle en jongste DJ van dit moment, Martin Garrix, was aanwezig op zijn eigen première en hij was in goed gezelschap. Onder andere vrienden, familie,het Martin Garrix team, Hardwell, Lost Frequencies, Mr Probz, Eva Simons,Oliver Heldens, John Heitinga, Furtjuh, Frank van der Lende, Don Diablo,Lucas Hamming en Sam Feldt kwamen over de rode loper om niets te missen van deze speciale première. MTV presenter Kay Nambiar was de host van de avond.

Deze diashow vereist JavaScript.


Martin Garrix: the Ride is volgende week zondag 17 april om 20.30 uur in Nederland en om 21.00 uur in Vlaanderen te zien op MTV. De eerste documentaire die ooit over zijn leven gemaakt is, geeft een kijkje in zijn reis naar succes. Zijn verhaal is exclusief vastgelegd door MTV, dat hem maandenlang volgde tijdens zijn tours en naast Martin zelf ook sprak met de mensen in zijn leven, waaronder zijn ouders, zijn team, mentor Tiësto en superster Usher. De docu bevat daarnaast exclusieve backstage-beelden en home video’s uit Martin’s jeugd waarin te zien is hoe hij in zijn kamer werkt aan hits als ‘Animals’.

Zeven dingen over Martin Garrix die je leert in MTV Martin Garrix: The Ride:

  • Op slechts 11-jarige leeftijd begon ‘DJ Marty’ al met het nastreven van zijn droom. Zo draaide hij op lokale feestjes en bruiloften.
  • Toen hij Tiësto zag performen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in 2004 veranderde het leven van Martin. “Iets triggerde mij door dat optreden,” zei hij. Voor het eerst gefascineerd door trance muziek, kocht de 8-jarige Martin alle cd’s van Tiësto. Het duurde niet lang voordat zijn idool zijn mentor en vriend werd.
  • Al sinds jonge leeftijd kwam Martin in aanraking met muziek. Het eerste instrument dat hij speelde was de flamencogitaar. Zijn eerste stappen in het produceren van muziek begon met het opnemen van zijn eigen gitaarmelodieën op zijn computer, voegde drums toe en begon te experimenteren.
  • De doorbraak van Martin Garrix kwam met de hit Animals, het nummer gebaseerd op een rif die hij al jaren eerder gecreëerd had en die terugvond op zijn computer. In 2013 stond de track in de top van de dance hitlijsten over de hele wereld.
  • Martin Garrix werd een wereldwijde rave icoon voordat hij zijn middelbare school afmaakte. Na optredens in grote uitverkochte stadions vloog hij terug naar Amsterdam om zijn lessen bij te wonen en zorgde er altijd voor dat opdrachten ingeleverd waren voordat hij op tour ging.
  • Martin neemt zijn beste vrienden als crew mee waar hij ter wereld ook moet draaien. “Ik houd ervan om ze om me heen te hebben, zo kan ik mezelf zijn“, aldus Martin.
  • Usher was in het huis van Martins manager Scooter Braun toen hij Don’t Look Down hoorde en bood zich direct aan als zanger voor de track. Het nummer, een gigantische wereldwijde hit, is geïnspireerd op de ervaring van Martin met het omgaan met online haters.

MTV’s The Ride volgt de populairste artiesten van dit moment en geeft ze een podium om het verhaal over hun ‘ride’ naar succes te delen. Fans krijgen op deze manier uit eerste hand te horen op welke manier de levens van hun favoriete artiesten voorgoed veranderden.

Martin Garrix: The Ride is zondag 17 april om 20.30 uur in Nederland en om 21.00 uur in Vlaanderen te zien op MTV.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.