Malafide huisbazen ontmaskerd in nieuw seizoen Foute Boel (NL)

Foute Boel
©SBS6

Na een succesvol eerste seizoen is Foute Boel terug met confrontaties in de schimmige wereld van de woningverhuur die nóg spannender zijn. Misdaadjournalist Jens Olde Kalter onderzoekt heftige huurconflicten en confronteert huisjesmelkers met hun acties. Het levert spraakmakende beelden op, waarbij Jens er alles aan doet om deze verhuurders op hun praktijken aan te spreken. Naast het aanpakken van malafide huisbazen belicht hij ook de andere kant, zoals huurders die hun leefruimte veranderen in een puinzooi.  Foute Boelis wekelijks te zien vanaf woensdag 20 februari om 20.30 uur bij SBS6.

Jens laat zien hoe huisbazen hun eigen regels en wetten maken en er praktijken op nahouden die het daglicht niet kunnen verdragen. Het gaat om huisjesmelkers die te pas en te onpas in de woning van de huurder staan, maar ook om situaties waarbij de elektra wordt afgesloten, sloten worden vervangen, ontlasting aan deurposten wordt gesmeerd of de complete huisraad op straat wordt gezet.

In de eerste aflevering legt de verborgen camera vast hoe een huurbemiddelaar uit Groningen woningzoekenden onterecht bemiddelingskosten vraagt. Als huurders hun teveel betaalde geld terugvragen, leidt dat tot een scheldkanonnade waarbij de bewoners worden bedreigd en beledigd. Daarnaast aandacht voor een huurder uit Almelo, die een enorme betalingsachterstand heeft en de huurwoning heeft veranderd in een zwijnenstal. Hoewel de rechter heeft bepaald dat hij het pand moet verlaten, vertrekt hij niet. Tot Jens zich met de zaak bemoeit en een eind maakt aan de onhoudbare situatie.

Foute Boel wordt geproduceerd door Vincent TV Producties.

Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf woensdag 20 februari 20.30 – 21.30 uur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.