Lunanime start productie in Nederland met coproductie GANGSTERDAM

©Lunanime

Deze week is het Gentse productiehuis Lunanime in samenwerking met het Franse Les Productions du Trésor begonnen aan de opnames van GANGSTERDAM in Amsterdam. De regie is in handen van Romain Lévy (Radiostars) en de hoofdrollen worden vertolkt door de populaire Franse acteur Kev Adams (Les Profs, Les Nouvelles Aventures d’Aladin), Manon Azem en Côme Levin.

Enkele bekende Nederlandse acteurs vertolken belangrijke bijrollen in GANGSTERDAM. Hun namen zullen later worden bekendgemaakt!

Voor Lunanime zijn Annemie Degryse en Esther Bannenberg producent. Jeroen Bekertreedt op als gedelegeerd producent.

De opnames in Nederland lopen tot en met 28 juli, voor een totaal van 21 draaidagen. HetNederlands Filmfonds kende eerder deze week aan GANGSTERDAM een financiële bijdrage in de vorm van een cash rebate toe. Deze bijdrage van de Netherlands Film Production Incentive bedraagt 530.000 euro.

GANGSTERDAM wordt een komedie met een ongelikt randje, in de stijl van Judd Apatow, met een portie actie en bromance. Het is het verhaal van drie Parijse studenten die halsoverkop op de trein naar Amsterdam springen voor een feestelijk weekend. Het plan is om op tijd terug in Parijs te zijn voor een belangrijk examen maandag. Een en ander loopt echter danig mis, en voor ze het goed en wel beseffen, zijn ze verzeild geraakt in een rollercoaster van jewelste.

Lunanime is de productiepoot van de Lumière Groep, met films als ‘De rouille et d’os’ van Jacques Audiard, ‘Offline’ van Peter Monsaert en ‘Les Cowboys’ van Thomas Bidegain op het cv. Lunanime heeft tevens een sterke voorliefde voor animatie en heeft met StudioLumière een in-house animatiestudio. ‘Van de kat geen kwaad’, een coproductie met het Franse Folimage, werd in 2012 genomineerd voor de Oscar voor Beste Animatiefilm.

Les Productions du Trésor is een van de meest toonaangevende Franse filmproducenten van de voorbije jaren. Bekende titels zijn onder andere ‘Polisse’, ‘Les petits mouchoirs’, ‘Les cowboys’ en ‘Mal de pierres’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.