Luk Alloo keert een laatste keer terug naar de psychiatrie

©Medialaan

ALLOO IN DE PSYCHIATRIE: LAATSTE AFLEVERING OP DONDERDAG 19 MEI OM 21.45 …


Twee jaar lang volgde Luk Alloo het dagelijkse leven in de psychiatrische instelling Caritas, waar mensen met een psychische kwetsbaarheid verzorgd en behandeld worden. Op donderdag 19 mei 2016 zoomt hij in de laatste aflevering van Alloo in de Psychiatrie – dat de voorbije weken 573.500 kijkers wist te boeien  – in op de evolutie die de patiënten de afgelopen 2 jaar hebben doorgemaakt.

Veel patiënten hebben een lange weg afgelegd en zijn positief geëvolueerd”, weet Luk Alloo. “Sommigen wonen terug thuis, anderen werden opgevangen in een project Begeleid of Beschut Wonen. Ilse en Evelien hebben intussen een job gevonden, Rudy heeft door de reeks terug contact met zijn familie. Dat doet mij allemaal plezier.

Ilse heeft een dissociatieproblematiek en creëert onbewust persoonlijkheidsdelen. Na een fuguewaarbij ze telkens wegloopt uit de instelling is zij gelukkig gezond en wel terecht op haar afdeling. Nu werkt Ilse als vrijwilliger en animator in een bejaardentehuis.

Evelien werkt tegenwoordig als ervaringsdeskundige bij mensen met een eetstoornis. “Nu kan ik andere mensen helpen en dat is een goede evolutie. Ook in mijn persoonlijk leven”, getuigt Evelien. Haar goede vriendin Limke heeft een spectrumautisme en gaat na 6 jaar psychiatrie in een zorgdorp wonen waar iedere bewoner een eigen flat krijgt en daar ter plaatse intens wordt begeleid. Zo worden de mensen geïntegreerd in de maatschappij.

Rudy wordt nog steeds behandeld voor een gevoeligheid voor een psychose. Hij ziet, hoort, ruikt of voelt soms dingen die er niet zijn en is soms overtuigd van dingen die door anderen niet als werkelijk worden beschouwd. Rudy woont nu thuis en heeft dankzij Alloo in de Psychiatrie terug contact met zijn zoon.

An woont na een lange periode in de psychiatrie terug thuis en doet beroep op ambulante hulpverlening. De psychiatrie komt bij wijze van spreken bij haar thuis om An te begeleiden.

Jan kreeg jaren geleden een niet-aangeboren hersenaandoening. Hij was plots verlamd. “Na een lange revalidatie kwam ik er langzaam door. De psychiatrie heeft mij geholpen. Nu woon ik zelfstandig en dat is een goede evolutie.

Carine is vaak voor een depressie behandeld in de psychiatrie. Nu woont ze in een project Begeleid Wonen. “Ik ga er alles aan doen om gezond te blijven”, klinkt het overtuigd.

vtm.be                  FacebookVTM                Twitter#alloo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.