Lucas Van den Eynde is ijsfabrikant Phil Frisco

Phil Frisco
©Medialaan

De opnames van ‘Phil Frisco’, een lichtvoetig misdaaddrama van productiehuizen Dedsfilm en Cartouche voor VTM, zijn volop bezig. De reeks heeft een topcast met hoofdrollen voor Lucas Van den Eynde, Viv Van Dingenen, Luc Wyns, Koen De Bouw, Vincent Van Sande, Barbara Sarafian, Lize Ferryn, Jan Hammenecker, Nico Sturm, Ward Kerremans en Marthe Schneider.

Spilfiguur in de reeks is de succesvolle ijsfabrikant Philip Druyts (Lucas Van den Eynde), beter bekend als Phil Frisco. Een selfmade ondernemer die ­populair is bij zijn werknemers, maar blind is voor alles wat er gebeurt in zijn familie. Tot zijn vrouw Ariane (Viv Van Dingenen) beslist om zijn levenswerk achter zijn rug te verkopen aan een Amerikaanse multinational.

De regie is in handen van Raf Reyntjens (Paradise Trips en Stromae-clips Papaoutai en Peace of Violence) en Koen Van Sande (Lockdown, Follow IV, Cracks). Deze laatste neemt samen met Jacques Boon (De Vijfhoek, Aspe, Vidange Perdue) ook het scenario voor zijn rekening.

‘Phil Frisco’ komt tot stand met de steun van het VAF Mediafonds en de Belgische Tax Shelter-maatregel. De opnames lopen nog tot september. Wanneer de reeks zal worden uitgezonden, wordt later bekend gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.