Limburgers Adel & Ivan halen de finish niet van Grillmasters

©VIER

Na een harde strijd in de Belgische Ardennen en op de Grillmasterhoeve, kennen we de drie duo’s die volgende donderdag 31 mei in de finale strijden voor de titel “strafste Grillmasters van Vlaanderen”. De vurige jongens Kevin (Hoogstraten) & Nick (Antwerpen) nemen het op tegen de Limburgse bikerboys Marc & Mario en tegen de Oost-Vlaamse zusjes Sofie en Ineke. Voor Adel en Ivan uit Sint-Truiden eindigt de wedstrijd.

Nick en Kevin wonnen in de Ardennen het rechtstreekse ticket naar de finale, waarna ze al fluitend aan de productproef op de hoeve begonnen. Voor de andere duo’s was de spanning nog te snijden, toen ze de opdracht kregen om ongekende vissen uit de Noordzee te bereiden.

Ineke en Sofie maakten zich al snel zorgen en leken het moeilijk te hebben met de cuisson van hun vissen. Mario en Marc hebben ervaring met de bereiding van vis in zoutkorst, maar zij voegden te weinig aromaten aan hun gerecht toe. Adel en Ivan leken vooral met de taaie hondshaai te worstelen. Het niveau lag bijzonder hoog en dat vertaalde zich in de strenge woorden van Peter en Seppe, die de gezouten hondshaai het zwakste gerecht van Adel en Ivan vonden tot nu toe. Vastberaden begonnen ze aan de burn out, waar ze tegenover het andere Limburgse duo Mario en Marc stonden. Met enkel een zeetong, olijfolie, peper en zout gingen de twee duo’s aan de slag om de laatste plaats in de finale te veroveren. In tegenstelling tot Mario en Marc leken Adel en Ivan geen last te hebben van zenuwen. Maar kalmte leek hun niet te redden, want door hun net niet genoeg gekruide zeetong vertrekken Adel en Ivan naar huis.

De drie overgebleven duo’s Ineke & Sofie, Mario & Marc en Nick & Kevin nemen het volgende week in Grillmasters voor een laatste keer tegen elkaar op.

Nick & Kevin: “We hebben uiteindelijk de vrijstelling die we zou graag wilden.”

Sofie & Ineke: “Dit is zo, zo, zo tof. We hebben de eer van de vrouwen hoog gehouden.”

Marc & Mario: “Ik denk dat wij zo dadelijk, in de auto, langs de weg stoppen en eens goed gillen: JA! Vijfduizend procent gaan we ervoor. Ze zijn nog niet van ons af.”

Grillmasters, dé finale

VIER

Donderdag 31 mei , 20u35

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.