LF17: Oscar And The Wolf én Bazart op vrijdag 11 augustus!

Gróót nieuws! Zowel Oscar And The Wolf als Bazart zullen optreden op vrijdag 11 augustus op de Grote Kaai!! De twee allergrootste Belgische succesverhalen van de laatste jaren, verenigd op één podium én bovendien vergezeld door Warhola en School Is Cool.

Enkele gegevens om van te duizelen: Oscar And The Wolf was vorig jaar headliner op Pukkelpop en verkocht in één dag het Sportpaleis uit. Het debuutalbum haalde dubbelplatinum en stond meer dan 100 weken in de Ultratop 10. In mei verschijnt de nieuwe single, het nieuwe album volgt in het najaar. Bazart slaagde er als eerste Belgische act in op nummer één binnen te komen in de Ultratop (en staat na 25 weken nog steeds in de Top 3, het album is intussen platinum). ‘Goud’ is de langst genoteerde Belgische single ooit in de Ultratop. De band won 5 MIA’s, verkocht de Lotto arena in 1 dag uit en speelt dit najaar in een ook al zo goed als uitverkocht Sportpaleis. Uniek, exclusief, nu reeds memorabel: u mag zelf de adjectieven kiezen om deze avond te omschrijven.

Tickets voor deze dag kosten 49 euro (inclusief administratiekosten). De voorverkoop van deze dagtickets start op maandag 3 april om 9 uur via www.lokersefeesten.be – het valt te verwachten dat dit zéér snel zal gaan, wacht dus niet te lang om uw tickets te bestellen!

10-dagen combitickets
Onze 10-dagen combitickets zijn er! Koop ze bij Dranken Van Eetvelde (Bokslaarstraat 88, Lokeren) voor 155 euro of online voor 160 euro (inclusief administratiekosten).
Dagtickets, drankvouchers, nachtbustickets en campingtickets koop je via www.lokersefeesten.be
OSCAR AND THE WOLF
Weinig acts kunnen een palmares voorleggen als dat van Oscar & the Wolf in de afgelopen drie jaar. Vooral in combinatie met de unieke, compromisloze sound van Max Colombie. Debuutalbum ‘Entity’, uit 2014, werd door de pers gelauwerd in binnen- en buitenland, en nestelde zich moeiteloos in de geschiedenis van de Belpop and beyond. Terwijl de plaat multi-platinum ging, en de singles ‘Princes’ en ‘Strange Entity’ gemeengoed werden, groeiden de epische live shows van de Ancienne Belgique via de Lotto Arena tot in het Sportpaleis (en evengoed arena’s in Nederland en Turkije). Ze headlineden Pukkelpop, en deden meermaals Rock Werchter aan. In 2016 verkochten ze het Sportpaleis uit op één dag. Na ‘The Game’ was het dan ook helemaal duidelijk dat Oscar & the Wolf, zelfs met z’n ogen dicht, een blijver zou zijn aan het popfirmament – voor wie nog twijfelde na ‘Back to Black’ en ‘You’re Mine’, z’n samenwerking met Raving George. Er is geen genre dat Max Colombie zich niet kan toemeten. In de nazomer van 2017 volgt de langverwachte opvolger van ‘Entity’, heel binnenkort verschijnt er al een nieuwe single.
BAZART
„Ik vertrek vanuit een donker kamertje in mijn hoofd’’, aldus Mathieu Terryn van Bazart. In die schaduwwereld, achter een luikje dat de meeste mensen liefst vergrendeld houden, zoekt de grootstadmelancholie van Bazart zijn vaste vorm. Het is de plek waar je danst met de duivel in het blanke maanlicht. De nis waar geesten gedachten lezen. ,,Elk mens heeft zo’n schaduwkant’’, meent Terryn. ,,Iedereen heeft geheimen, donkere gedachten, fetisjen.’’ Na het overrompelend succes van hun eerste EP (de band verkocht duizenden tickets met niet meer dan 4 songs uit, en de EP haalde goud), landde het debuutalbum “Echo” meteen op nummer 1 in de Ultratop albumlijst. Een unicum in België, en dat is niet het enige record dat Bazart deed sneuvelen. ,,Ik zie goud aan de rand van de zon / Ik ben te oud om te weten waarom / Mijn trein op het foute perron / Breintrein zoekt nieuw wagon’’, klinkt het in de hit van het jaar (de MIA’s 2016) ‘Goud’, gloeiende urban poetry in Instagramkleuren. Het is pop in je moerstaal zoals je die zelden hoort. Die song brak overigens ook HET het het ene record na het andere, en stond onafgebroken in de Ultratop. Liever snel dan traag naar de hemel, maar vooral nù al zeker van een plek in de Belpopgeschiedenis. Want Bazart is meer dan een hype. ,,We springen met taal om als met klanken’’, zegt Terryn. Fijnstrijken, plooien, verbasteren, omturnen, in de juiste flow dwingen: het Nederlands staat ten dienste van de song. En kijk, uit hun spannende vormexperiment kringelt een verkillende romantiek tot in de nok van de songs. ,,Ah, natuurlijk. Het verhaal moet ergens op slaan’’, glimlacht Terryn. ,,We zingen niet om het even wat’’. De harmonieën die hij met gitarist Simon Nuytten en gitarist-keyboardspeler Oliver Symons creëert, verlenen de liedjes hun unheimische kwaliteit. Drie stemmen, één regiment rillingen over de ruggengraat. ,,Live durven we alles open te gooien’’, aldus Terryn. Lees: het is een koud kunstje voor Bazart om een vuist te maken onder de brandende spotlichten. Zo verkochten de jongens niet één, maar drìè keer de Ancienne Belgique uit, tweemaal de Lotto Arena, en kondigden ze een eigen Sportpaleis show aan voor eind 2017. Ze staan dit jaar voor de tweede maal op de planken van onder andere Rock Werchter, en zijn na een uitverkochte clubtour ook klaar om Nederland te veroveren. En dat gouden moment achteraan de set, dat blijft altijd even magisch.
WARHOLA
Warhola is het soloproject van muzikale duizendpoot Oliver Symons, die niet alleen muziek schrijft, maar deze ook zelf producet. Ook andere projecten lijken in de handen van deze Belgische Midas in goud te veranderen: met de band Bazart speelt hij voor uitverkochte zalen en clubs in België en Nederland, én hij co-producete menig opkomend talent. Toch komt Oliver het meest tot zijn recht bij Warhola, waar hij zijn fantastische, weelderige stem perfect combineert met de geniale elektronische muziekproductie. Zijn EP ‘Aura’ (2016), met debuutsingle ‘Unravel’ en vervolgsingle ‘Lady’, kreeg gigantisch goede recensies. “Een donker maar briljant meesterwerk van electro-soul”, schreef HillyDilly. “Even zwevend en sfeervol als opzwepend”, waren de lovende woorden op Pigeons and Planes. Het lied ‘Lady’, waarvan de intro wel door Symons’ persoonlijke spookorkest lijkt te worden gespeeld, werd door Complex omschreven als “melodramatische pop bovenop ijzige en emotioneel geladen synth-muziek”. Met de nieuwe single ‘Jewels’ eist Warhola zijn plaatsje op de dansvloer op. Gecombineerd met de visuals van gerenommeerd DOP en fotograaf Nicolas Karakatzanis (cameraman die de langspeelfilms met oscarnominatie ‘Rundskop’ en ‘The Drop’ draaide) creëert hij met een ontroerend briljante twist een heel eigen universum, los van de dansvloer.
SCHOOL IS COOL
Welke band debuteert niet een-, maar tot twéémaal toe een compleet nieuwe sound en blijft intussen moeiteloos meespelen in de hoogste regionen van de vaderlandse indie? Dat kan enkel School Is Cool zijn. Zowel op ‘Entropology’ als ‘Nature Fear’ toonden de band rond Johannes Genard zich als ware meesters in alles wat ze aanraken. En ware meesters, die zijn onvoorspelbaar. Het grillige van School Is Cool is net datgene wat hen altijd al aantrekkelijk maakte. Niet gek dus, dat er voor deze nieuwe release opnieuw een twist voorzien is. ‘Trophy Wall,’ is de best mogelijke introductie tot de wereld van ‘Good News’, een nieuw album dat in het najaar zal verschijnen. Een metafoor over de jager en z’n Big Game, lethargisch gedrapeerd rond een aanstekelijke song tjokvol gouden melodieën. “Ik laat in het midden of het over het begin of het einde van een relatie gaat, ‘you wouldn’t want me on your trophy wall’ duidt in elk geval op ambiguïteit. Het is voor mij dus de gedroomde single van de plaat,” grijnst Genard. De gewichtige thema’s van voordien worden ingeruild voor openhartige nummers over diepmenselijke imperfecties. School is Cool zal dan ook voor eerst afstappen van een allesomvattend concept voor het album, doch valt op hoe goed de songs werken als geheel. Tegelijkertijd keert de band ook terug naar de warmere band-sound van het debuut. “We zijn als groep nooit hechter geweest dan nu,” verklaart Johannes zelf. “We hebben bovendien alle songs live opgenomen.” Luke Smith, producer van o.a. Foals, Everything Everything, …, ging met de band voor elke song op zoek naar de gouden take. “Het deed ons nog veel meer aan de basis van elk nummer werken… De ritmesectie is echt de ruggengraat van deze plaat.” Aangevuld met de mixing duties van Ben Baptie, is ‘Trophy Wall’ ook op vlak van sound een waar snoepje.
De line-up tot nu toe voor 2017
 • [4 aug] Pixies – Black Box Revelation – …
 • [5 aug] Doe Maar – Anouk – …
 • [6 aug] Marilyn Manson – Alice Cooper – Megadeth – Apocalyptica – The Amity Affliction – …
 • [7 aug]
 • [8 aug] Ben Harper – Tom Odell – Het Zesde Metaal – Tamino
 • [9 aug] The Offspring – Less Than Jake – Sublime With Rome – Slaves – Kapitan Korsakov – Cocaine Piss – La Jungle – …
 • [10 aug] Mark Ronson (dj-set) – Lil Wayne – Coely – …
 • [11 aug] Oscar And The Wolf – Bazart – Warhola – School Is Cool
 • [12 aug]
 • [12 aug namiddag] Samson & Gert – K3
 • [13 aug] Craig David presents TS5 – Lost Frequencies – Zara Larsson – …

Over de Lokerse Feesten
De 43e editie van de Lokerse Feesten vindt plaats van vrijdag 4 tot en met zondag 13 augustus 2017. Na een zeer succesvolle 2016 editie gaan we ook nu weer voor een eclectische mix van metal en hard(e) rock over dance, roots en urban tot pure pop. Dat is wat dit stadsfestival reeds meer dan 40 jaar (sinds 1975!) zo uniek en gesmaakt maakt voor een heel verscheiden publiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.