Leuvense Kerstmarkt | “Ladeuze On Ice” is grootste ijsconcept van België

Van donderdag 7 december tot en met woensdag 20 december viert de Leuvense Kerstmarkt haar 30ste editie. En dat met het grootste ijsconcept van België. Op het Ladeuzeplein kan je voor het eerst terecht voor ‘Ladeuze On Ice’ met een overdekte ijsbaan en een ijsglijbaan. De Kerstmarkt zelf verhuist eenmalig van het Herbert Hooverplein naar het feeëriek verlicht Sint-Donatuspark.

Grootste ijsconcept van België

Het Ladeuzeplein krijgt voor de 30ste editie van de Leuvense Kerstmarkt een andere invulling: bezoekers kunnen er gaan schaatsen op een overdekte ijsbaan en een ijsschuifaf uittesten. Verwacht je op ‘Ladeuze On Ice’, het grootste ijsconcept van België, ook aan Beierse chalets met lekkernijen en nostalgische attracties zoals een stoomcarrousel en een kersttrein.

Ook kan je er op de Provençaalse kerstmarkt terecht voor Provençaalse kazen, charcuterie, macarons, Bouillabaise en pastis, snuister je tussen Provençaals linnen en santons, en droom je weg bij mooie Franse kerstdeuntjes. Kortom: waan je je even God in Frankrijk.

Eénmalige kerst-Würst van Jeroen Meus

Door de geplande werken aan het Herbert Hooverplein zal de Leuvense Kerstmarkt dit jaar éénmalig verhuizen naar het Sint-Donatuspark, het stadspark van Leuven. Hier woont de kerstman onder zijn droomboom én kan jij gretig aan het kerstshoppen slagen. En ook genieten van culinaire toppers. Want niemand minder dan de Leuvense tv-kok Jeroen Meus zorgt weer voor een lekkernij. Of wat dacht je van een kerst-Würst die enkel en alleen op de kerstmarkt kan worden geproefd?

Deze diashow vereist JavaScript.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.