Leuvense kerstmarkt keert voor 31ste editie terug naar roots en mama’s keuken

De Leuvense kerstmarkt
©Primetime Communication

De Leuvense kerstmarkt keert voor zijn 31ste editie terug naar haar vertrouwde Herbert Hooverplein & Mgr Ladeuzeplein nu de werken zijn afgerond. Van woensdag 12 tot en met zondag 23 december 2018 zal je er de kerstsfeer kunnen opsnuiven. Dankzij een nieuwe indeling zijn er dit jaar maar liefst 170 standhouders waarbij gezelligheid troef zal zijn. En je kan proeven van de keuken van mama: verse gerechten ter plaatse bereid. Het peterschap? Dat is dit jaar weggelegd voor jeugdauteur Marc De Bel. 

Kers(t)verse nieuwigheden

Ook dit jaar pakt de Leuvense kerstmarkt uit met een aantal nieuwigheden. Zo promoten alle horecastanden dit jaar ‘de keuken van mama’. Geen traditionele marktkramen dus. Wat wel? Verse gerechten die ter plaatse worden bereid door lokale verenigingen. Het water loopt ons nu al in de mond!

Dankzij de houten constructie, die de klassieke tent vervangt, waan je je zo in Finland. Loop je naar het midden van het Herbert Hooverplein, dan snuif je de sfeer van de Provence op. De Provençaalse markt biedt een uniek aanbod zoals linnen, poterie en ook gastronomie uit die regio. Iets dat je doorgaans niet terug zal vinden op een kerstmarkt! Zin in een après-ski maar geen tijd voor een tripje naar het buitenland? Ga dan zeker de partysfeer opsnuiven in de twee unieke skihutten.

De aangepaste verlichting op de kerstmarkt zal voor de sprookjesachtige sfeer zorgen. De verwachtingen zijn dus hoog maar het zal alleszins een magische 31e editie worden. De kerstmarkt gaat door van woensdag 12 tot en met zondag 23 december. Twaalf dagen de tijd dus om de origineelste cadeaus te shoppen, te proeven van al het lekkers en de feeërieke sfeer op te snuiven.

Hippo & Friends

Naar jaarlijkse traditie is er ook een peter van de kerstmarkt. Dit jaar is de Vlaamse jeugdauteur Marc De Bel aangesteld. Hij is geknipt voor deze editie omdat er veel aandacht gaat naar Hippo & Friends. Deze organisatie zamelt geld in voor onderzoek naar diabetes. En laat die ziekte nu net het onderwerp zijn van Marcs boek ‘Macy en Hippo’. Onder het toeziend oog van de jeugdauteur worden er onder meer kaarsjes verkocht. Of wat dacht je van accessoires van hun mascotte Hippo, een lief nijlpaardje.

https://leuvensekerstmarkt.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.