Lentekriebels in de keuken van Sandra Bekkari

©Medialaan

Op maandag 19 maart staan twee groenten centraal in Open Keuken, ook al zijn ze misschien iets minder bekend: pastinaak en witte rammenas. Ze worden verwerkt in een pittige soep. Nadien is Sandra helemaal in haar nopjes: “Burrata is mijn guilty pleasure, dus ik kijk héél erg uit naar het volgende gerecht”. De romige kaas verwerkt ze in een Italiaanse lunchsalade op basis van parmaham en gegrilde groenten.

De lente staat voor de deur op dinsdag 20 maart en dus maakt Sandra alvast twee gerechten die doen wegdromen naar de zon. Ze start met een pittige Marokkanse tajine van kalkoen.Een yoghurt-munt dressing zorgt voor de frisse toets. Daarna trekt Sandra naar het Oosten voor een speciale kruidenmix“Die kan je aan gerechten toevoegen, maar ook aanlengen met olie voor op toast.” Multifunctioneel!

Woendag 21 maart is Anna, de dochter van Sandra, jarig. Volgens Sandra is ze een “chocovoor”, een fervente chocolade-eter. Vandaag staat er dus alleen maar zoetigheid op het menu: granolasnacks met pure chocolade en gezonde chocopasta met hazelnoten.

Donderdag 22 maart zet Sandra twee brooddozen klaar, die ze vult met allerlei gezonde lunchideetjes: beestige boterhammen, gevulde pitabroodjes, tonijnsalade,… Aan inspiratie geen gebrek!

Zeeduivel is de vis van het jaar. Sandra bereidt hem op vrijdag 23 maart met zuiderse groenten en een olijventapenade. En voor wie vrijdagavond gelijk staat aan chips, zorgt ze voor volkoren tortillachips met een zachte dip van geroosterde pompoen.

OP HET MENU
Maandag 19/03: Soep van rammenas en pastinaak & Italiaanse salade
Dinsdag 20/03: Pittige tajine van kalkoen & Oosterse kruidenmix
Woensdag 21/03: Granolasnacks & gezonde chocopasta met hazelnoten
Donderdag 22/03: Verrassende lunchboxideeën
Vrijdag 23/03: Zeeduivel met zuiderse groenten & tortillachips met pompoendip

Open Keuken, elke weekdag om 18.00 bij VTM
Alle videorecepten van Sandra Bekkari zijn te raadplegen op de website van VTM Koken

VTM Kokenvtmkoken.be                  FacebookVTM                Twitter#openkeuken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.