Legendarische Wieze Oktoberfeesten maakt affiche bekend voor 2019

Wieze Oktoberfeesten
©TMM MEDIA

Op 21 en 22 september 2018 vonden, na een pauze van 32(!) jaar, opnieuw de Wieze Oktoberfeesten plaats in de Oktoberhallen van Wieze. Deze legendarische feesten, die op hun hoogtepunt 16 dagen duurden en meer dan 200.000 feestvierders naar Wieze deden afzakken, werden door Brouwerij De Brabandere, de Oktoberhallen en Radar Events nieuw leven ingeblazen, mét respect voor de rijke traditie. Het werden twee memorabele, muzikale avonden in een unieke en vriendschappelijke sfeer, met kip aan’t spit, Dirndls, Lederhosen, Bratwursten, een zingende Jean-Marie Pfaff…en natuurlijk Wieze Festbier, véééél Wieze Festbier!

Sfeerbeelden – Wieze Oktoberfeesten 2019 – Persvoorstelling

Tijdens en na de zeer succesvolle herlancering van dé Oktoberfeesten van de Benelux, klonk de roep om een vervolg zéér luid en dus kon de organisatie bijna niet anders dan aan de vele smeekbeden te voldoen. De Wieze Oktoberfeesten keren dus terug in 2019 en dat op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober. Eén weekend, VOL = VOL, dus aarzel niet als u erbij wil zijn! Tickets & info: www.wiezeoktoberfeesten.be

Wieze Oktoberfeesten

Affiche: Toppers van vorige editie, ijzersterke nieuwkomers…én Jean-Marie Pfaff!!

Net als vorig jaar, pakken de Wieze Oktoberfeesten ook nu weer uit met een gevarieerde en ijzersterke line-up, waarin folklore, traditie en pure ambiance elkaar moeiteloos vinden. Enkele toppers van de vorige editie zijn, op algemene aanvraag van het publiek, opnieuw van de partij. Zo verzorgen Die Verdammte Spielerei, Johan Veugelers en Oberbayernorkest Van Larum zowel op vrijdag als zaterdag mee het feestje, zetten AlpenFever en Eveline Cannoot vrijdagavond de boel mee in vuur en vlam, en mag Dennie Christian op zaterdagavond opnieuw de Oktoberhallen doen ontploffen.

Eveline Cannoot zal zowel vrijdag als zaterdag optreden op de Wieze Oktoberfeesten 2019.

De legendarische Aalsterse Gilles zorgen zowel op vrijdag als zaterdag voor de nodige sfeer en folklore, en met op vrijdagavond ook feestbeest Yves Segers en zaterdagavond gerenommeerd ambiancemaker Danny Fabry die als nieuwkomers de polonaise komen trekken, gaat het dak er ongetwijfeld weer helemaal af in Wieze! Andere Wieze Oktoberfeesten-debutanten zijn de temperamentvolle sopraan Katrien Gallez op vrijdag, het duo Andrea Schön & Mike Grondy zaterdag en Die DJ’s aus den Bergen, die zowel op vrijdag als zaterdag de nodige stevige feestplaatjes komen draaien.

Wie er ook absoluut opnieuw bij wou zijn, is ‘El Sympatico’ Jean-Marie Pfaff. De levende legende en geboren Lebbekenaar verbaasde vorig jaar vriend en vijand met zijn zangkunsten op de herlancering van de Wieze Oktoberfeesten. Jean-Marie keert op 18 en 19 oktober maar wat graag terug als special guest en ambassadeur van de Wieze Oktoberfeesten. Wie weet wat hij deze keer in petto heeft…

Wieze Festbier

Naast de traditionele kip aan ’t spit en Bratwursten, blijft hét hoofdbestanddeel van de Oktoberfeesten natuurlijk het bier! Brouwerij De Brabandere brouwt voor de Wieze Oktoberfeesten een uniek “Festbier” met een lager alcoholpercentage van 3,5%, maar met een gelijkaardige kruiding als de bestaande Wieze. Het is ook het enige bier zijn dat wordt geschonken op de feesten. “Met een bier laag in alcohol en vol van smaak, kunnen de bezoekers ten volle genieten van een echte Oktoberfest-beleving”, zo zegt de brouwerij.

Wieze Oktoberfeesten 2019 op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober 2019. Tickets & info: www.wiezeoktoberfeesten.be – Tickets vanaf €32,50 (incl. reservatiekost)

Over Radar Events
Met events als Radio Modern, Mardi Gras festival op de Gentse Feesten, Retro Sur Mer festival in Wenduine en de Radio Ultra Modern-stage op Tomorrowland, heeft Radar Events een naam opgebouwd in Vlaanderen als dé referentie voor themafeesten. Elk van hun concepten blinkt uit in zin voor detail, retro glamour en gepassioneerde artiesten die je telkens weer volledig onderdompelen in het thema.
http://www.radarevents.be

Over Brouwerij De Brabandere en Wieze Bier
Brouwerij De Brabandere is sinds 1894 actief in Bavikhove en is bekend van de artisanale Bavik Super Pils en het Kwaremont koersbier. In 2017 nam de brouwerij Wieze onder haar vleugels. Op het etiket prijkt sindsdien opnieuw de Garçon van illustrator Raymond van Doren, bekende ontwerper van de vorige affiches van de oktoberfeesten tot 1987.
www.brouwerijdebrabandere.be

www.wiezebier.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.