Laura Tesoro plaatst zich voor finale Eurovisie Songfestival

De tien finalisten van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival zijn bekend. De Belgische zangeres Laura Tesoro zit er ook bij.

Tesoro vertegenwoordigt België met het nummer What’s The Pressure, dat mede geschreven is door de populaire Vlaamse zangeres Selah Sue. De kwalificatie van België werd pas als laatste bekendgemaakt.

Andere finalisten zijn Letland, Georgië, Bulgarije, Australië, Oekraïne, Servië, Polen, Israël en Litouwen. Landen als Australië en Oekraïne hebben al weken een favorietenrol bij de bookmakers. Oekraïne vaardigt Jamala af met het omstreden liedje 1944, over de deportatie van Krim-Tartaren door Stalin.

Australië doet voor de tweede keer mee en zit nu in de finale met Sound Of Silence van Dami Im. De zangeres is van Zuid-Koreaanse afkomst en verhuisde als jong meisje naar Queensland. Naar eigen zeggen leerde ze Engels door Spice Girls-liedjes.

Eerder deze week wisten ook Nederland, Azerbeidzjan, Rusland, Hongarije, Kroatië, Oostenrijk, Armenië, Tsjechië, Cyprus en Malta zich te kwalificeren voor de finale van de 61e editie van het Eurovisie Songfestival in Stockholm. Douwe Bob is ingeloot in de eerste helft van de finale, die zaterdag 14 mei wordt uitgezonden.

Naast gastland Zweden staan Groot-Brittannië, Duitsland, Italië, Spanje en Duitsland automatisch in de finale vanwege hun grote contributie aan de liedjeswedstrijd. Het Eurovisie Songfestival wordt dit jaar ook uitgezonden in de VS en China. De pauze-act tijdens de finale zaterdag is de Canadese superster Justin Bieber.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.