Langste openluchtcatwalk in teken van verdraagzaamheid tussen verschillende culturen op 1/5

©Kevin Wuyts

Op zondag 1 mei 2016 tussen 14u en 17u gaat de langste openluchtcatwalk van de Benelux van start. Het defilé wordt gepresenteerd door Eline De Munck en is maar liefst 1,5 km lang. 150 “straatmodellen” vertegenwoordigen meer dan 15 verschillende culturen. In tijden van terreur en angst is verdraagzaamheid en samenhorigheid deste belangrijker. Daarom worden de nieuwste zomercollecties op deze manier aan de aanwezige toeschouwers voorgesteld. Het initiatief gaat uit van VZW Meir/Beleef Antwerpen en Models On Stage en wordt ondersteund door de stad Antwerpen.

“Met dit initiatief willen we vooral aantonen dat samenhorigheid en verdraagzaamheid tussen verschillende culturen zeker nog hand in hand gaan. We zetten hierbij zowel de shoppers en toeristen alsook de bewoners van een grootstad extra in de spotlight,” vertelt Linda Cloots, winkelstraatmanager van VZW Meir/Beleef Antwerpen. “Met de langste openluchtcatwalk van de Benelux richten we ons vooral op een unieke beleving voor de deelnemers en toeschouwers. Met deze actie willen we mensen weer verenigen door hen aan één gezamenlijk project te laten meewerken. Het wordt “de langste openluchtcatwalk van de Benelux” waarbij mannen, vrouwen en kinderen meelopen. We hopen eveneens van dit concept een jaarlijkse traditie te maken waarbij we binnen een aantal jaar Via Sinjoor (de as die loopt van het Centraal Station langs de Keyserlei en via De Meir naar de Grote Markt tot aan de Scheldekaaien) in ere hebben hersteld,” aldus Cloots.

“De catwalk zal bestaan uit een 100% recycleerbare rode loper van 1,5 km lang: van Teniersplaats tot aan de Groenplaats,” vult Filip Vandenbussche, zaakvoerder van Models On Stage, aan, “De modellen die aantreden op 1 mei zijn gekozen uit meer dan 600 kandidaten tussen de 6 en 87 jaar oud die zich eerder dit jaar via de castingdagen en/of de Facebookpagina van de VZW (www.facebook.com/antwerpenmeir) hebben aangemeld. We willen individueel duidelijk maken dat de term ‘schoonheidsideaal’ relatief en subjectief is. Iedereen kan stralen op zijn of haar manier. Het maakt niet uit hoe oud je bent, welke huidskleur of culturele achtergrond je hebt of welke kledingmaat. Eveneens zal de huidige Mister Gay Belgium, Skelte Willems, als eerste de catwalk betreden om diversiteit binnen dit project nog eens extra in de verf te zetten.

” De langste openluchtcatwalk van de Benelux wordt op zondag 1 mei officieel geopend door Schepen voor Financiën Koen Kennis aan De Wapper om 13u50. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van 44 ledenwinkels tussen Teniersplaats, Groenplaats, Huidevettersstraat en Jezusstraat die de kledij en accessoires leveren voor de modellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.