‘Lacht nor mij’ van Slongs ligt 25 september in de boekhandel … (Bestel je BOEK hier!)

slongs
©VBKB

Lacht nor mij en ik lach terug nor A. Is het echt allemaal zo simpel, Slongs? Hoe komt het dat jij altijd zo positief bent? Neem jij misschien happy pills?

Wel, het vraagt gewoon een beetje toewijding en zelfreflectie. En af en toe los met je smoel tegen de muur lopen. When the going get’s tough, the tough get going. Die eerste tough wil zeggen moeilijk, de tweede zachtmoedige vastberadenheid, een eigenschap die ook mijn grote helden typeert.

Mijn heroes en sheroes blinken uit in vreedzaam verzet. Het is de tweede tough die hen drijft. Hoe komt het dat Nelson Mandela na zevenentwintig jaar gevangenis niet verbitterd raakte? Hoe kan het dat Jezus stervend aan het kruis vergiffenis vroeg voor zijn vervolgers? Waar haalt de Dalai Lama zijn lichtvoetigheid vandaan terwijl hij al decennia in ballingschap leeft?

Wat al mijn helden en heldinnen gemeen hebben, is dat ze hun eigen geest leerden kennen. Om daarna heilzame eigenschappen als vriendelijkheid en mededogen te versterken, en negatieve zoals haat en hebzucht te stoppen. Om te zoeken naar wat ons verbindt en niet naar wat ons onderscheidt.

Elk op hun manier hebben die helden mij gevormd, van onzekere puber tot vreedzame krijger. Dit boek is mijn eerbetoon aan hen.

Slongs (Charissa Parassiadis) heeft Grieks bloed maar is Antwerpse in hart en nieren.  Van underground tot hiphop queen ontpopte ze zich in amper twee jaar tijd tot publiekslieveling met het hart op de tong. ‘Lacht nor mij’ was dé Vlaamse zomerhit van 2013, en leverde Slongs dat jaar de MIA Award op voor ‘Beste Doorbraak’. In 2015 bracht ze haar debuutalbum Goeien Dag uit bij Sony Music, goed voor goud.  Slongs is sindsdien een vaste waarde geworden in het medialandschap, met talloze radio- & tv-passages.  Zelfs internationaal: begin 2019 zetelde ze in de jury van de Amerikaanse talent show The World’s Best (CBS). Op 8 maart 2019, Internationale Vrouwendag, stelde Slongs in de Arenbergschouwburg het langverwachte tweede album voor, #GOEGAAN.  Ze toont zich dit keer van haar meest kwetsbare kant. #GOEGAAN is de openhartige reflectie van die evolutie.

Lacht nor mij is een uitgave van Houtekiet. ISBN 9789089247698. Prijs  € 21,99. E-book ISBN 9789089247162. Prijs € 14,99.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.