La Musica 2 in première met acteurs Katrien Debecker, David Cantens en zanger-componist Udo

La Musica 2
©Bart Van der Moeren

Het Fakkeltheater presenteert “La Musica II” van De Spelerij. De première gaf alvast blijk van een indringend portret van een kwetsbaar ex-koppel. De voorstelling toert na dit weekend ook door Vlaanderen. Regisseur Paula Bangels koos voor drie acteurs om dit stuk te brengen. David Cantens momenteel te zien in Familie en De Luizenmoeder (voorheen ook in Marsman en Nieuw Texas ) en Katrien De Becker, actrice in huis nemen de rollen op zich van het ex-koppel dat elkaar ontmoet op de dag dat ze hun scheiding ondertekenen. Wat volgt is een zinderend verhaal waar de liefde in haar puurste, mooiste en gruwelijkste vorm getoond wordt. Paula Bangels vroeg Udo om de derde acteur te zijn m.b.v. zijn live-muziek.

La Musica II met live-muziek van Udo als derde personage

©Bart Van der Moeren

Componist-zanger-muzikant Udo begeleidt en spreekt uit wat tussen het koppel onuitgesproken blijft met zijn live-muziek. Het resultaat wordt een intiem, puur stuk waarin de liefde in al haar facetten centraal staat. Of zoals regisseur Paula Bangels het interpreteert: “hoe deze twee zielen nog intens van elkaar houden”. Het is de allereerst keer dat De Spelerij resideert in het Fakeltheater te Antwerpen.  La Musica II is te zien van 7 tot en met 10 februari in de Rode Zaal van het Fakkeltheater te Antwerpen. Het toerschema door Vlaanderen vind je op www.despelerij.be

Een zinderend liefdesduet van Marguerite Duras
Bekijk hier alvast een voorsmaakje: https://www.youtube.com/watch?v=Jziyrrg0Vnk

©Bart Van der Moeren

Ze zijn al enkele jaren uit elkaar. Nadat die middag hun scheiding is uitgesproken treffen ze elkaar in het hotel waar hun passionele liefde ooit begon.
Ze brengen samen de avond en nacht door tot het weer ochtend wordt. Nog zoveel om over te praten. Nog zoveel om over te praten. Nog zoveel om te delen. Nog zoveel om op terug te kijken. Ze delen een verleden waar alles kon, waar alles was. Dat maakte het ook onmogelijk. Verstikkend soms. Maar de liefde was puur, echt en allesomvattend. Dat weten ze allebei. Daarom willen ze niet weg. Want “hier en nu” is werkelijkheid.
Een verhaal over loslaten om te kunnen liefhebben. Over afscheid en de onmogelijkheid daarvan.

PRAKTISCHE INFORMATIE – LA MUSICA II

Regie: Paula Bangels
Tekst: Marguerite Duras
Live Muziek: Udo
Spel: Katrien De Becker – David Cantens

Rode Zaal – Hoogstraat 12 – 2000 Antwerpen

7, 8 en 9 februari 2019 om 20u30
10 februari om 15u00

Reserveren:
070 246 036
www.fakkeltheater.be
www.despelerij.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.