K’s Choice, Wankelmut en Baloji nieuwe namen voor Genk on stage

Het gratis stadsfestival Genk on stage kondigt de komst van de Belgische rockband K’s Choice op zondagavond aan. De Duitse dj Wankelmut is op vrijdag headliner op Factor J. Op zondag staat op datzelfde podium de Waalse rapper Baloji. De line-up wordt verder aangevuld met ambiancemakers Kings Of Pop, Limburgse punkband De Brassers, singer-songwriter Milo Meskens, elektropopband Sleepers’ Reign en tal van ander lokaal talent. Genk on stage vindt dit jaar plaats op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni.Affiche wordt aangevuld met 30 nieuwe bands

Zondagavond 26 juni wordt een women only­­-avond op de Main Stage van Genk on stage. Na Emma Bale en Anastacia kondigt het festival hier K’s Choice aan. De Belgische rockband rond broer en zus Bettens maakte in 2015 een geslaagde comeback met het album ‘The Phantom Cowboy’. De nieuwe, stevige singles ‘Private Revolution’ en ‘Bag Full Of Concrete’ wisselt de band op Genk on stage af met tophits als ‘Not An Addict’ en ‘Almost Happy’.
Wankelmut en Baloji op Factor J-podium
Vrijdag is traditiegetrouw dj-avond op Factor J. De Duitse dj Wankelmut – aka Jacob Dilssner – sluit hier de avond af. Hij verwierf vooral internationale bekendheid met de hits ‘One Day’ en ‘My Head Is A Jungle’. De verdere dj-line-up wordt later bekendgemaakt. Rapper met Congolese roots Baloji – ook bekend als MC Balo uit de Waalse groep Starflam – treedt zondagavond 26 juni aan op Factor J. In 2004 startte hij zijn solocarrière en werkte ondertussen samen met Arsenal en Blur-frontman Damon Albarn voor het project Africa Express.
Kings Of Pop, Tom Dice op Fruit Stage
De line-up van het festival is bijna rond. Coverband bij uitstek Kings Of Pop, ontstaan uit de restanten van The Magical Flying Thunderbirds, sluit de Fruit Stage af op zaterdag. Op datzelfde podium vullen De Brassers op vrijdag het programma aan. De opstandige coldwaveband uit de vroege jaren 80 warmt het publiek op voor Arbeid Adelt! Ook op de Fruit Stage op zondag: singer-songwriter Tom Dice, bekend van Eurosong en de hitsingle ‘Me And My Guitar’.

Factor J programmeert het Herentalse Sleepers’ Reign op zaterdag. Zij brengen onvervalste popmuziek met elektronische inslag. Winnaar van De Nieuwe Lichting 2015 Milo Meskens staat diezelfde dag op het Factor J-podium. Zijn hitsingle ‘Here With Me’ wordt nog steeds grijsgedraaid op de radio. Verder wordt de line-up op Factor J aangevuld met jong talent Jill Shaw en hiphoppers Rewind Productions, die bij de laatste Humo’s Rock Rally verrasten met een tweede plaats.

Forum voor lokaal talent
Genk on stage geeft ook deze editie een podium aan lokaal talent. Honeymoon Cowboys is de geslaagde opvolger van de legendarische cultband Siglo XX, die in de jaren 80 furore maakte met new wave en post punk. Zij presenteren tijdens Genk on stage hun nieuwe cd ‘Still’ voor de eerste maal live voor het Genkse publiek en vullen op de Fruit Stage samen met andere culthelden Arbeid Adelt! en De Brassers de eighties-line-up op vrijdag aan.

Genkse helden van het Vlaamse levenslied Cliff Willy & Zijn Poduimboys maken op Genk on stage hun comeback voor het grote publiek. De band mixt vierstemmige Vlaamse schlagers met eigen Nederlandstalige bewerkingen van rockhits van Status Quo en Billy Ray Cyrus. De rasechte rockers van Koyle brengen zondagnamiddag op de Main Stage eigen interpretaties van rock classics tijdens een rockmatineeconcert. Op het kleine podium in de Stationsstraat opent InTrees vrijdag, het muzikale project van Genks designer Michaël Verheyden.

Verder werden ook Zita (The Voice Kids), Rooftop Renegades, Kasablanka, Wicona, Brassbox, Dirty Hips, Monroe, Tortuga Boulevard, Bacon Fat, Steam, 2-3-Go, The Swish, Dr. Zebra, Hedonist, Davide Cavaliere Trio en Steele Justice aan het programma toegevoegd.

Praktisch / Info
Genk on stage vindt dit jaar plaats op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni. Nieuwe namen voor het festival worden gelost op maandag 9 mei. Alle info over het festival op de nieuwe website www.genkonstage.be!

www.facebook.com/genkonstage

www.twitter.com/genkonstage

#gos2016

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.