Kommil Foo bevestigt opnieuw met ‘Ruimtevaarder’ bovenaan De Lage Landenlijst

Kommil Foo
©VRT

Kommil Foo is met ‘Ruimtevaarder’ voor het tweede jaar op rij door de luisteraars naar de top van De Lage Landenlijst op Radio 1 gestemd. Ook Het zesde metaal verroert geen vin met ‘Ploegsteert’ op de tweede plaats. Nieuw in de top drie is ‘Pastorale’ van Ramses Shaffy en Liesbeth List. De Lage Landenlijst werd dit jaar uitgezonden aan de veerpont in Ophoven (Kinrooi), die symbolisch tussen Vlaanderen en Nederland pendelt. De Lage Landenlijst is een coproductie van Radio 1 met drie regionale omroepen uit Nederland: de Limburgse L1, Omroep Brabant en Omroep Zeeland. Radiocoryfeeën Jan Hautekiet en Maarten Kortlever loodsten de luisteraars vandaag tussen 9.00 en 18.00 uur door de top 100 van de beste Nederlandstalige nummers sinds 1945.

Top 10

  1. Kommil Foo – Ruimtevaarder (1)
  2. Het zesde metaal – Ploegsteert (18461 (2)
  3. Ramses shaffy en liesbeth list – Pastorale (5)
  4. Yevgueni – Als ze lacht (4)
  5. Wim De Craene – Tim (7)
  6. Brihang – Steentje (nieuw)
  7. Blof feat Geike Arnaert – Zoutelande (3)
  8. Boudewijn de Groot – Avond (14)
  9. Gorki – Mia (9)
  10. The Scene – Blauw (19)

De volledige lijst kan je hier vinden: https://lagelandenlijst.radio1.be/lijst.

De Lage Landenlijst is mooi verdeeld tussen Vlaanderen (52 nummers) en Nederland (46 nummers). Er zijn 2 samenwerkingen tussen Nederlanders en Belgen. Er staan 28 nieuwe nummers in de lijst. Boudewijn De Groot en Raymond van het Groenewoud komen het vaakst voor met vijf noteringen. De Teens (de jaren 2010 – 2019) zijn het sterkst vertegenwoordigd met 24 nummers. Dat zijn er maar liefst 11 meer dan vorig jaar. Zo schikt de lijst zich helemaal naar het uitgangspunt van deze editie “We kennen elkaars klassiekers wel, maar kennen we ook nog elkaars recent repertoire?”.

De Lage Landenlijst is een samenwerking tussen Radio 1, L1, Omroep Brabant en Omroep Zeeland. Het initiatief kan rekenen op de steun van deBuren/Grensverleggers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.