Kommáti of Jalapeño Loco: wie wordt de tweede finalist van Mijn Pop-uprestaurant 2016

©medialaan

Na het bezoek van culinaire wereldtopper Albert Adria en driesterrenchef Gert De Mangeleer zijn Chloë en Magali van Strombowli al zeker van een finaleplaats op het strand van Knokke-Heist. Maar met welke buren gaan zijn de strijd aan? En welke pop-up valt af voor de eindmeet: Kommáti of Jalapeño Loco? Kijkend Vlaanderen heeft gestemd en de duo’s kijken op dinsdag 17 mei 2016 vol spanning uit naar het verdict.

De drie resterende pop-ups gaan hun laatste dagen in in Kortrijk, Antwerpen en Genk. Chloë & Magali, Miette & Willem en Sven & Amanda willen de stad die ze verlaten bedanken voor de voorbije maanden en zetten daarom een grote actie op voor een lokaal goed doel. Via 2dehands.be konden kijkers bieden om hun favoriete pop-up voor één avond bij hun thuis te ontvangen. Dat bracht in elke stad een behoorlijke duit op: €1.400 voor Jalapeño Loco, €3.100 voor Strombowli en zelfs €4.000 voor Kommáti.

Terwijl de duo’s hun pop-upconcept verhuizen naar de hoogste bieders, houden hun teams de restaurants zelf up and running. En dat blijkt vooral bij Kommáti moeizaam te verlopen. Zaalmedewerker Johan moet de taak van Amanda overnemen, maar dat loopt helemaal fout. De communicatie loopt stroef en de bediening van de klanten ondervindt de gevolgen. Souschef Kevin kan het niet meer aanzien en besluit Amanda te bellen… Eén dag eerder kreeg Kommáti nog hoog bezoek over de vloer. Minister Ben Weyts kwam er samen met zijn vader eten. De minister werkte vroeger als jobstudent in de horeca en kent de sector goed. Wat vindt hij van het Griekse concept van Sven en Amanda?

In Kortrijk moeten de vosjes twee nieuwe zaalmedewerkers zien op te leiden. Vooral het onthouden van alle nieuwe informatie lijkt minder evident dan gedacht. En ook Chloë en Magali verwachten bekend volk in hun pop-up. Vlaanderens populairste koppel van het moment – Stijn en Nuria uit Blind Getrouwd – komt langs voor een tête à tête.

En dan is het voor de drie duo’s uitkijken naar de spannende videoboodschap van Evi Hanssen? Welke pop-up verhuist samen met Strombowli naar het strand van Knokke-Heist voor de finaleweken van Mijn Pop-uprestaurant 2016? En welk duo valt vlak voor die finalestrijd af?

Mijn Pop-uprestaurant 2016: elke dinsdag en donderdag om 20.35 bij VTM
vtm.be                FacebookMijn Pop-uprestaurant              Twitter#mijnpopup

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.