Kom studeren in een nachtclub vanaf 8 januari 2019

Red Bull Study Clubs

Thuis een overbezorgde moeder die teveel op je vingers kijkt, geen lege stoel meer te vinden in de overvolle stadsbibliotheek of geen zin in eenzame opsluiting op je kot? De laatste jaren zetten steeds meer unieke en markante locaties de deuren open voor blokkende studenten. Passeerden de revue: kerken en kloosters, musea, stadsschouwburgen en zelfs brandweerkazernes. Maar wat dacht je van een nachtclub? In januari worden club Versuz in Hasselt, Cadran in Luik en de Moose Bar in Leuven omgetoverd tot ‘Red Bull Study Clubs’: hippe studeerlocaties waar je de hele dag én nacht doorlopend kan studeren.

In tegenstelling tot wat je zou verwachten, schallen er voor één keer eens geen luide beats door de muziekboxen in de drie nachtclubs. Wat je wel kan verwachten? Oorverdovende stilte, gratis wifi en elektriciteit, leuke goodies als notitieboekjes en verschillende gezonde drankjes, gratis water, thee en ijskoude Red Bull. Bovendien is er het bijhorende powerfood aanwezig zoals healthy snacks en salades.

Studeren wordt er afgewisseld met leuke ontspanning en inspirerende momenten. Zo komt sportfysiotherapeut en auteur Jef Geys langs met handige tips en tricks tegen vermoeidheid en stress. Of wingsuit-atleet en keynote speaker Cédric Dumont, die maar al te goed weet wat het betekent om te presteren onder druk. Of Tom de Dorlodot natuurlijk, een avonturier die grenzen verleggen als beroep heeft!

Zin om de benen te strekken en alle zorgen weg te dansen – je bent niet voor niets in een club, dan is er de nu al legendarische ‘silent disco’. Zónder je medestudenten te storen dans je op de beste beats. Niet zo’n danser? Tijdens een heuse VR-experience word je ondergedompeld in een andere wereld waar géén examens bestaan. Of maak je beste vrienden in en scoor punten tijdens een old school potje tafelvoetbal.

Vooraf je plek reserveren is niet mogelijk. First come, first served!

Hieronder alvast 9 tips voor een geslaagde studieperiode van Red Bull wingsuit-atleet en high performance psycholoog Cédric Dumont.

1. Creëer de juiste omgeving

De eerste stap, en uiterst belangrijk voor optimale focus en work flow. En dat hoeft niet per se je kot, bureau of bib te zijn. Kies voor een rustige grote ruimte met een comfortabele stoel, liefst buiten bereik van tv en computer.

2. Eet en drink juist

Gezonde en lichte snacks, veel water en een ijskoude Red Bull voor wanneer je een duwtje in de rug kan gebruiken. Slim eten en drinken helpt je je focus bewaren, en laat je toe snel te reageren bij mogelijke problemen. Je energie haal je immers uit jezelf!

3. Rust! Rust! Rust!

Niemand kan 12 uur gefocust blijven. Energie is een cyclus, zoals een surfer op een golf. Daarom bouwt elke atleet rust in in zijn of haar trainingsprogramma. En studeren is ook topsport natuurlijk! Neem daarom regelmatig pauze, maak een wandeling, let op je ademhaling en leef in het nu. Slow down to go faster!

4. Voorbereiding is key!

Hoe beter je voorbereid bent, hoe beter je kan anticiperen, risico’s berekenen en de juiste keuzes maken. Verzamel daarom al je studiemateriaal vooraf. Plots een pen of fluostift moeten zoeken zorgt immers alleen maar voor afleiding!

5. Stress is normaal

Stress is iets instinctief. Het is de natuur die zorgt dat we alert blijven, ons lichaam dat zegt dat er iets belangrijks aan de hand is. Stress is dus normaal tijdens de examens. Je voelt angst om te falen. Maar eens je dat omarmt en beseft dat het gevoel normaal is en je het ook als boost kan gebruiken, wordt stress een volledig ander verhaal.

6. Focus is het nieuwe IQ

Je focus bewaren wordt door multitasken een pak moeilijker. Volgens wetenschappelijk onderzoek neemt je productiviteit zelfs tot 70% af. En als je echt moet doorblokken, kan je je dat niet veroorloven. Kies dus prioriteiten, en zeg nee tegen afleiding. Niet gemakkelijk, maar denk aan je eigen geluk bij succes. Dat maakt alles meer dan waard!

7. Eyes on the price!

Soms is de motivatie ver te zoeken, door gebrek aan energie of een tegenslag. Maar als je doelen stelt, en goed weet waarom je wat wanneer studeert, kan je blijven gaan en terug overeind krabbelen. Go!

8. Werk in stappen

Focussen op het einddoel doet de blok vaak uitzichtloos lijken. Met meer stress en druk als gevolg. verdeel je werk, en giet alles per dag in een plan. Je ziet jezelf sneller vorderen, en kan dingen makkelijker afstrepen op je to do list. Focus op elke stap, en zo bereik je vlot die bergtop!

9. Actie!

Te veel nadenken zal je verlammen. Dus op bepaalde momenten moet je gewoon gaan. Vertrouw in jezelf, je kan het!

PRAKTISCH

Agenda Red Bull’s Study Club

• dinsdag 8 tem donderdag 10 januari : Versuz Hasselt

https://www.facebook.com/events/211605829719838/

• maandag 15 tem woensdag 17 januari : Cadran Liège

https://www.facebook.com/events/330949844410478/

• maandag 21 tem woensdag 23 januari : Moose Bar Leuven

https://www.facebook.com/events/2251252245121044/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.