Klimax wint FRDO Persprijs Duurzame Ontwikkeling

©medialaan

VTMKZOOM-PROGRAMMA MET JILL PEETERS BELOOND VOOR AANPAK ROND KLIMAATVERANDERING.


Het VTMKZOOM-programma Klimax, het eerste programma in Vlaanderen over klimaatverstoring op kindermaat, werd vandaag, maandag 25 april 2016, bekroond met de Persprijs van De Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling (FRDO) in de categorie ‘Televisie Nederlandstalig’. Jill Peeters, naast VTM-weervrouw en klimaatdeskundige ook het gezicht van de reeks en Bab Buelens, VTMKZOOM-Kaztaar en presentatrice van Klimax, namen de prijs in ontvangst uit de handen van Minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling Marghem. Door de erkenning van de prijs, heeft VTMKZOOM beslist om alle afleveringen van het programma online aan te bieden op vtmkzoom.be, zodat iedereen de reeks kan (her)bekijken.

Klimax werd door de FRDO gelauwerd voor de aanpak over de opwarming van het klimaat en het beleid daarrond. De jury: “We stellen het op prijs dat een kinderzender aandacht besteedt aan de klimaatproblematiek. Klimax doet dat met concrete voorbeelden en toepassingen met een speelse toets. We willen ook onze waardering uitspreken voor de inzet van weervrouw Jill Peeters om het brede publiek bewust te maken van de klimaatverandering en zijn gevolgen.”

In Klimax wil VTM-weervrouw en klimaatdeskundige Jill Peeters via entertainment en plezier de oorzaken van klimaatverandering verduidelijken en op een speelse manier uitleggen hoe milieuproblemen opgelost kunnen worden. Dat doet ze aan de hand van enkele spectaculaire experimenten en door Kaztaar Bab Buelens en de ondertussen ex-Kaztaar Arne Vanhaecke te helpen een kinderquiz over het thema op poten te zetten.

Jill Peeters“Het is altijd al een droom van me geweest om als eerste in Vlaanderen een programma over klimaatverstoring op kindermaat te maken. Onze kinderen gaan immers hoe dan ook onze planeet erven, met alle klimaatziektes die er zijn. Ik ben enorm blij dat we deze prijs in ontvangst mogen nemen. Het kan er maar toe bijdragen dat de relevantie rond de klimaatproblematiek meer dan ooit aanwezig blijft in ons land.”

Kaztaar Bab Buelens presenteerde het programma: “Het is ongelofelijk hoeveel kennis Jill heeft, en het was dan ook heel fijn om die kennis op een speelse en plezante manier tot bij de kinderen te brengen. Het is belangrijk dat we het klimaat gezond houden en dat iedereen zijn steentje bijdraagt, dus we zijn vanuit VTMKZOOM heel erg blij met deze erkenning.”

De FRDO Persprijs Duurzame Ontwikkeling 2016 gaat afwisselend naar de geschreven pers en naar de audiovisuele media. Voor deze editie kwamen televisie-, radio- of filmreportages in aanmerking die uitgezonden werden tussen 1 januari en 31 december 2015, en handelden over de klimaatverandering of over initiatieven om de opwarming tegen te gaan. Klimax werd binnen de categorie ‘Televisie Nederlandstalig’ bekroond en ontvangt daardoor een geldbedrag en een trofee in de vorm van een origineel kunstwerk.

Vanaf vandaag, maandag 25 april 2016, staan alle afleveringen van Klimax online op vtmkzoom.be. Zo kan iedereen de reeks voor de eerste keer ontdekken of de afleveringen opnieuw bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.