Klassieker ‘Universal Nation’ van Push bovenaan top 100 van beste danceplaten

©vrt

‘Universal Nation’ van de Belgische dj/producer Push is door de luisteraars van Studio Brussel uitgeroepen tot beste danceplaat aller tijden. De track staat op nummer één in The Greatest Switch, de 100 favoriete danceclassics van de Studio Brussel luisteraars.

Voor het eerst sinds het bestaan van de lijst prijkt ‘Universal Nation’ op nummer één. Het is van 2011 geleden (Daan met ‘Housewife’) dat er een Belg bovenaan de lijst stond. Het nummer stond voor het eerst in The Greatest Switch op nummer 32 en klom de afgelopen jaren steeds hoger. Push doorbreekt zo de jarenlange dominantie van de lijst door Underworld en Laurent Garnier. Zij vervolledigen dit jaar het podium.

De luisteraars van Studio Brussel stemden de afgelopen weken op hun favoriete danceplaten voor The Greatest Switch. Naast de Belgische nummer één ‘Universal Nation’ staan er nog 19 Belgische nummers in de lijst, waarvan er vier in de top tien staan: Push (1), Goose (4), Jones & Stephenson (6) en Netsky (10).

De hoogste nieuwkomer dit jaar is All That Matters van Kölsch (46). Een andere opvallende nieuwkomer is Lost Frequencies met Are You With Me (82). De succesvolle, jonge Belg zorgt tevens voor het jongste nummer in de lijst. Het oudste staat op naam van Kraftwerk (The Robots).

Daft Punk is met 6 tracks het vaakst genoteerd in The Greatest Switch.

De top 10 (de volledige lijst is terug te vinden op stubru.be)

1 Universal nation PUSH
2 Born slippy UNDERWORLD
3 The man with the red face LAURENT GARNIER
4 Synrise GOOSE
5 Domino OXIA
6 The first rebirth JONES & STEPHENSON
7 Sky and sand PAUL & FRITZ KALKBRENNER
8 La Rock 01 VITALIC
9 Jaguar DJ ROLANDO & AZTEC MYSTIC
10 Come alive NETSKY

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.