Judas Theater komt sterk terug met “Goodbye, Norma Jeane”

Vlak voor de zomer kreeg Judas Theater het slechte nieuws dat men vanaf januari 2017 niet meer kon rekenen op structurele subsidies. Dit verlies kwam als een donderslag bij heldere hemel en was een slag in het gezicht. Een klein moment van triest maar na een hoopgevende benefiet en een deugddoende vriendenactie werden dan ook snel nieuwe musicalplannen gesmeed. En zo kijk hieronder …


Verhaal

1988. Een jongeman belt aan bij klein appartement in een stad in Europa. Een vrouw van 62 opent de deur en stelt zich voor als Jane Edwards, maar de jongeman laat zich niet voor de gek houden. Hij is haar grootste fan en hij weet het zeker. Honderd procent zeker. De vrouw die voor hem staat is Norma Jeane Baker. Ooit beter bekend als Marilyn Monroe, waarvan de wereld niet beter weet dan dat ze 26 jaar eerder, op 5 augustus 1962, is overleden.
Verbijsterd laat de vrouw de jongeman binnen. Ze is vooral bang dat haar geheim bekend zal worden, maar dan doet hij haar een voorstel. Hij wil weten wat er de laatste avond van haar leven is gebeurd.

Norma Jeane aanvaardt deze voorwaarden en begint te vertellen. Ze vertelt over een jong meisje dat terecht komt in een Hollywoodwereld vol leugens, bedrog en klatergoud. Ze vertelt hoe Norma Jeane Baker langzaam vervaagde en transformeerde in Marilyn Monroe: actrice, model en sekssymbool. Ze vertelt hoe de roem haar eerst alles bracht wat ze zich ooit gewenst had, haar vrijheid bood, maar dat  die roem ook een keerzijde heeft en haar uiteindelijk verstikte. Niets bloeit, niets ontstaat, niets is nog echt onder de altijd priemende ogen van de oh zo kritische buitenwereld. En waar Marilyn eerst een bevrijding leek, werd ze plots een gevangenis voor Norma Jeane. Haar verhaal is er een van onbereikbare liefde, een peilloos diepe depressie, intens verdriet, vernietigende onzekerheid en eeuwige hunkering.

Toen Marilyn stierf was de wereld een ongelukkige ster armer, maar een opgeluchte vrouw rijker…

“GOODBYE, NORMA JEANE” is een nieuwe musical van Judas Theaterproducties met een script van Allard Blom, muziek van Sam Verhoeven en regie door Martin Michel. Dit trio stond eerder garant voor successen als “De Muze Van Rubens” en “Lelies”. De topcast bestaat uit niemand minder dan Anne Mie Gils, Ann Van den Broeck en Michiel De Meyer. Zij zullen muzikaal begeleid worden door Thomas Vanhauwaert en Laure Campion.

De musical is van 9 februari tot en met 5 maart 2017 te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen.

Duur 90 minuten

Tickets 28 Euro

Bestel je tickets hier! of via 070/246 036

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.