JOE fm haalt beste Luistercijfers voorjaar 2016 sinds start

©medialaan

Het CIM heeft vanmorgen de nieuwe luistercijfers voor de Vlaamse radiomarkt bekend gemaakt. Deze resultaten bestrijken de periode van 2 januari tot en met 1 april 2016. JOE fm haalt een recordcijfer met 12,9% op de zenderdoelgroep van 30- tot 49-jarigen en zet daarmee het beste resultaat sinds de start neer. Ook op 12+ haalt JOE fm een mooi resultaat met 8,4%. Qmusic haalt een marktaandeel van 11,7% op 12+. Op de zenderdoelgroep 18- tot 44-jarigen haalt Qmusic 19,4% en blijft daar de tweede grootste radiozender. Het totale marktaandeel van de MEDIALAAN radio’s blijft stabiel op 20,1% op 12+ ten opzichte van de vorige meting.

Ann De Bisschop, directeur radio MEDIALAAN: Het is fijn om vast te stellen dat het totale marktaandeel van onze MEDIALAAN radio’s stabiel blijft. Qmusic is na de vernieuwing van vorige zomer nog in volle ontwikkeling, dus dit resultaat komt niet onverwacht. We hebben daar gekozen voor een lange termijnverhaal. Voor JOE fm betekent dit recordcijfer een bevestiging van het mooie parcours van de zender, die blijft doorgroeien en het beste resultaat ooit neerzet.”

Qmusic maakt zich ondertussen op voor het foutste feest van het jaar: De Foute Party op 1 juli 2016 in Flanders Expo in Gent. De zender lanceerde er ook gisteren een nieuw online radiostation voor: De Foute Radio. En vanaf 2 juli trekt Qmusic opnieuw naar Oostende met het Q-Beach House.

JOE fm is ondertussen aan de voorlaatste dag bezig van de 80’s Top 800, waarbij de zender acht dagen lang de greatest hits van de jaren ’80 brengt. Nu vrijdag 20 mei wordt bekendgemaakt wie Bryan Adams op nummer 1 opvolgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.