Jody Bernal heet van de wodka in Drunk History bij Comedy Central

Drunk History
©Comedy Central

Aflevering na aflevering stapelen de vaderlandse geschiedenisverhalen uit Drunk History – Bezopen Verhalen zich op met een benevelende wolk van komedie en een spoor achterlatend van historische feitjes. Vanavond om 21.30 uur vertelt zanger Jody Bernal het verhaal over de briljante list van het turfschip van Breda en cabaretier Roué Verveer geeft zijn eigen kijk op de meest besproken ontvoeringen van de geschiedenis: de Heineken ontvoering.


Drunk History
Edo Brunner als Prins Maurits en Jasper Demollin als soldaat Matthijs Helt

Het turfschip van Breda
Een duik terug in de tijd naar 1589. Met zijn hoed op halfzeven buigt Jody Bernal zich over het verhaal: het turfschip van Breda. Met een fles champagne in zijn hand neemt hij ons mee in het verhaal waarin Prins Maurits (gespeeld door Edo Brunner) Breda wil veroveren. Niet zomaar veroveren, maar let’s do the Greek thing. Je weet wel: het Paard van Troje. De elite troepen onder leiding van Mathijs Helt (vertolkt door Jasper Demollin) worden met het turfschip van schipper Adriaan van Bergen (gespeeld door Frederik Brom) Breda in gesmokkeld, om de Spanjaarden te verslaan. Proestend en hoestend komen zij de muren van Breda binnen en wachten zij geduldig hun moment af om toe te slaan.

Klik op de afbeelding voor de promo van Jody Bernal

Jody Bernal: ‘Ik vond het tof om te doen, maar moeilijker dan ik dacht. Ik vergat veel van het verhaal, maakte dingen groter en verzon er van alles bij. Uiteindelijk is het verhaal volgens mij niet heel goed naar boven gekomen, haha.’
De Heineken ontvoering
De Heineken ontvoering is één van de meest veelbesproken ontvoeringen uit de Nederlandse geschiedenis. Freddy Heineken (gespeeld door Serge-Henri Valcke) wordt in 1983 ontvoerd door vijf vrienden, waaronder Willem Holleeder en Cor van Hout. Talloze boeken, films en documentaires zijn er over gemaakt, maar Roué Verveer brengt het verhaal naar een heel ander level. Eenmaal de keel gesmeerd met een glas Boeco (Surinaamse rum-cola) krijgt het verhaal van de voorbereiding, het onderzoek, het verdwenen losgeld en de periode daarna een interessante twist. Zou het waar zijn dat Holleeder (vertolkt door Vincent Croiset) en Van Hout (gespeeld door Juda Goslinga) elkaar misschien gezoend zouden hebben? Project Heintje op z’n Roué’s.
©Comedy Central
Willem Holleeder vertolkt door Vincent Croiset en Juda Goslinga als Cor van Hout

‘Door mee te doen stap ik ook uit mijn comfortzone. Mensen die mij kennen (of mij op social media volgen) weten dat ik zo gezond mogelijk leef en weinig tot geen alcohol drink dus vind ik het leuk om een kant van mezelf te laten zien die mensen niet kennen’, aldus Roué Verveer over zijn deelname aan Drunk History.

Klik op de afbeelding voor de promo van Roué Verveer

Benieuwd naar de bezopen verhalen van deze week? Kijk dan vanavond om 21.30 uur op Comedy Central’s Drunk History – Bezopen Verhalen met Jody Bernal en Roué Verveer#DrunkHistory #ComedyCentralNL 
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze website http://www.comedycentral.nl 
en/of via Facebook, Instagram en Twitter @ComedyCentralNL

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.