Jef Neve komt naar De Roma

Jef Neve

De Belgische jazzpianist Jef Neve stelt op zaterdag 23 mei zijn nieuwe album Mysterium voor in De Roma. Tickets zijn vanaf vrijdag 29 november om 11:00 te koop via www.deroma.be, 03 600 16 60, Fnac en Fatkat Records.

Wie kan de inspiratie voor Mysterium beter verwoorden, dan Jef zelf. “In een wereld waar alle data heel direct beschikbaar zijn heb ik nood aan het mysterie: de kracht van een zoektocht naar waarachtigheid, het kinderlijk plezier van de acceptatie dat ik het niet begrijp, dat ik onwetend ben. Voor de instrumentatie heb ik me laten inspireren door de massieve klank van drie tenorsaxen, die zowel agressief als zalvend, ongedwongen improviserend als obligaat klassiek kunnen klinken. Ik vul ze aan met de trompet en bastrombone, twee uitersten in de tessituur van de kopers. De klank van piano en contrabas zijn me sinds het begin vertrouwd, en vormen de structuur waarop ik de composities heb gebouwd. Ik nodig u uit om u mee te laten slepen in deze fantasiewereld waar verrassingen nooit ver weg zijn.”

Live in De Roma laat Jef Neve zich vergezellen door de crème de la crème van de Europese jazz- en klassieke muziekwereld.

– piano: Jef Neve
– contrabas: Jasper Høiby (DK)
– trompet: Teus Nobel (NL)
– tenorsax: Nicolas Kummert
– tenorsax: Bruno Van der Haegen
– tenorsax: Andy Dhondt
– bastrombone: Pieter Kindt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.